Főétel receptek
Az amerikaiak praktikus emberek. Reggelire is azt eszik, ami lendületet ad a naphoz. Az amerikai farmerek reggelije zöldséges rántotta, sült krumpli és toast.
Az édes-savanyú afrikai harcsafilé igen egyszerű recept. A hal fűszerezését kész mártással oldom meg, ezért gyorsan el is készül.
A burgonyás lángos nálunk házikedvenc, hétvégi, ráérős reggelire, finom kakukkfűteával majdnem olyan népszerű, mint a bundás kenyér, pedig az nálunk nagy szó.
A Cordon bleu, azaz a francia Kék szalag klasszikus borjhús étel, de a panírjával nem szentségtörés játszani. Ez itt egy mandulás változat.
A Cordon bleu, azaz a francia Kék szalag klaszikus borjhús étel, de a panírjával nem szentségtörés játszani. Ez itt egy parmezános változat.
Egyik kedvenc főztöm a csirkés Cézár-saláta. Ha minden megvan hozzá, húszperc alatt kész. A csirke és a parmezán nagyon jók együtt.
A csontlében főtt zöldbableves vajas galuskával egy könnyű, de mégis gazdag zöldbableves változat, a pirospaprikától étvágygerjesztően magyaros színnel.
A daráthúsos krumplipüré eredeti, elegánsabb neve Cottage-pie, dehát lényegében darált marhahúsból és krumplipüréből áll...
A rántott camambert a tipikus frissen sült. Csak akkor finom, ha belül még olvad. Klasszikus vegetáriánus kaja a magyar placcon.
Ez egy sajtos-húsos változat olajosmaggal, de ami azt illeti, kiadós salátareceptekből kifogyhatatlan vagyok. A diós-camembert-es csirkesaláta havi 1x minimum.
A dióval és camembert-el sült karaj pont olyan sokat ad, amennyit a neve sejtet... Érdemes kipróbálni!
Ha nincs kedvem főzni, de mégis úgy tennék mintha, elő a spagetti, a fokhagyma és mellé a friss fűszerek, például citrom és menta!
A fokhagymás-tejfölös csirkepaprikást én egész csirkecombból és csirkeszárnyból főzöm. Galuskával, ecetes uborkasalátával tálalom.
Pizzát egyszerűbb rendelni, mint sütni. Ez tény. De a saját pizza sütése élmény. Ez a fokhagymás-tejszínes-csirkés pizza pedig különösen a szívem csücske.
A francia hagymaleves akkor igazán francia, ha fehérborral készül, és ez olyan. Bagett is kell hozzá pirítva, az a leves betétje, csak kívülről.
A frankfurti leves lényege a káposzta, meg a virsli, de azért más finomság is kerülhet bele, hogy még finomabb legyen. Ebben több a zöldség és a hús is.
Nagy vendégség esetére általában a gulyásleves csipetkével receptemmel villantok. Eddig még mindenki jól lakott énnálam.
A gyümölcsleves nem olyasmi, amit bármely ország étlapján megtalálhatunk. Becsüljük hát meg a nyáron hűsítő meggylevest és a télen melegítő almalevest!
A mirelit babból főzött kolbászos bableves hamar kész: nem kell a babot éjszakán át áztatni, órákon át főzni. Ha galuskát szaggatsz bele, kenyér sem kell hozzá.
A zúzapörkölt egyszerű étel, a zúza pedig szinte zsírtalan hús. A lecsós zúzapörkölt változat kiadósabb, főleg füstölt szalonnával készítve.
Az olaszok nemzeti eledele Amerikából indult el világhódító útjára. Hiába sült már Pompeji-ben is, a piros korong az Új-haza olaszainak szimbóluma lett.
A sajtos pulykamell zsír nélkül fő meg, egészséges és nagyon finom. Gyorsan elkészíthető a megfelelő előkészítést követően.
Ez a húsleves szinte mindenben hasonlít a miénkre, kivéve, hogy nem sós, hanem édes-csípős, pikáns ízvilág a végeredmény.
Aki szeret nosztalgiázni és a szereti az egyszerű, laktató ételeket, annak a strandlángos házilag elkészítve nagy örömet fog okozni.
Ha maradt csonté korábbról, akkor szeretem főzni a tejfölös csirkét, mert az adja meg az ízét. És mindig egész csirkecombból, hogy puha maradjon a hús.
A mustár pikáns ízt add ennek a tejfölös csirkének. Mi spagettivel esszük, de a tepsiben sült mustáros-tejfölös csirke finom rizzsel vagy nokedlivel is.
A tormás afrikai harcsafilé alig igényel főzést, mert a tormamártás lényege, az ecetes torma üvegből érkezik. Ezért gyors, de mégis sikeres kaja.
Ez a leves teljesen húsmentes, mégis laktató. A sokféle zöldség íze a rizzsel együtt tényleg gazdag, ezért illik rá a név, hogy zöldségleves gazdagon.