Darálthúsos krumplipüré (Cottage-pie)

A daráthúsos krumplipüré eredeti, elegánsabb neve Cottage-pie, dehát lényegében darált marhahúsból és krumplipüréből áll...

A(z) darálthúsos krumplipüré (Cottage-pie) elkészítése

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az apró kockázott hagymát, fokhagymát, répát, és dinszteljük meg 5 perc alatt.

A darált húst is tegyük hozzá és süssük addig míg a hús megbarnul.

Ekkor kanalazzuk bele a paradicsomok meghámozott, apróra kockázott húsát, valamint a zöldborsót, és főzzük együtt 5 percig.

Majd öntsünk hozzá kevés vizet, és csepegtessük hozzá a Worchestershire-szószt és szórjuk rá a felaprózott petrezselymet.

Az egészet forraljuk össze, aztán fedő alatt főzzük még közepes lángon 20 percig, amíg a lé nagyrésze elfő.

Sózzuk, borsozzuk, majd merjük át egy tűzálló edénybe, amiben később, a krumplival együtt betehetjük a sütőbe.

A meghámozott krumplit kockázzuk fel, tegyük sós hideg vízbe, és főzzük, amíg megpuhul.

Ha kész, szűrjük le róla a vizet, törjük össze krumplinyomóval, és dolgozzuk bele a tejet vagy tejszínt, majd ízesítsük szerecsendióval.

A burgonyapürét halmozzuk a hőálló tálban lévő húsra, majd szórjuk meg a tetejét reszelt Cheddar sajttal, és tegyük be az egészet fedetlenül a 180 fokosra előmelegített sütőbe.

Süssük félórán át, amíg aranybarnára nem pirul.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Darálthúsos krumplipüré (Cottage-pie) hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 30 dkg krumpli
  • 6 nagy szem paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gereszd fokhagyma
  • 2 marék zöldborsó
  • nagyobb marék friss petrezselyem
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • 1 evőkanál Worchestershire-szósz
  • 5 dkg reszelt Cheddar sajt
  • őrölt szerecsendió
  • olívaolaj
  • bors

recept.hu közösség