Darálthúsos krumplipüré (Cottage-pie)
A daráthúsos krumplipüré eredeti, elegánsabb neve Cottage-pie, dehát lényegében darált marhahúsból és krumplipüréből áll...
A(z) darálthúsos krumplipüré (Cottage-pie) elkészítése
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az apró kockázott hagymát, fokhagymát, répát, és dinszteljük meg 5 perc alatt.
A darált húst is tegyük hozzá és süssük addig míg a hús megbarnul.
Ekkor kanalazzuk bele a paradicsomok meghámozott, apróra kockázott húsát, valamint a zöldborsót, és főzzük együtt 5 percig.
Majd öntsünk hozzá kevés vizet, és csepegtessük hozzá a Worchestershire-szószt és szórjuk rá a felaprózott petrezselymet.
Az egészet forraljuk össze, aztán fedő alatt főzzük még közepes lángon 20 percig, amíg a lé nagyrésze elfő.
Sózzuk, borsozzuk, majd merjük át egy tűzálló edénybe, amiben később, a krumplival együtt betehetjük a sütőbe.
A meghámozott krumplit kockázzuk fel, tegyük sós hideg vízbe, és főzzük, amíg megpuhul.
Ha kész, szűrjük le róla a vizet, törjük össze krumplinyomóval, és dolgozzuk bele a tejet vagy tejszínt, majd ízesítsük szerecsendióval.
A burgonyapürét halmozzuk a hőálló tálban lévő húsra, majd szórjuk meg a tetejét reszelt Cheddar sajttal, és tegyük be az egészet fedetlenül a 180 fokosra előmelegített sütőbe.
Süssük félórán át, amíg aranybarnára nem pirul.