Egytálétel receptek
A legjobb strandlángos titka nem más, mint a dupla kelesztés. És persze egy csipetnyi nosztalgia, ha már nincs ott a Balaton...
Az amerikaiak praktikus emberek. Reggelire is azt eszik, ami lendületet ad a naphoz. Az amerikai farmerek reggelije zöldséges rántotta, sült krumpli és toast.
Az amerikai tojásrántotta igen gazdag reggeli, mert újhagyma, paradicsom és bacon szalonna is gazdagítja a felvert tojást.
Az angol hagymaleveshez természetesen Cheddar sajtos pirítós dukál, minthogy az az angolok kedvenc sajtja.
Az édes-savanyú afrikai harcsafilé igen egyszerű recept. A hal fűszerezését kész mártással oldom meg, ezért gyorsan el is készül.
Nálam a bableves a levesek királya. A pürében az a jó, hogy könnyebben emészthető, ezért másnaposság esetén is élvezettel fogyasztható.
A daráthúsos krumplipüré eredeti, elegánsabb neve Cottage-pie, dehát lényegében darált marhahúsból és krumplipüréből áll...
A francia hagymaleves akkor igazán francia, ha fehérborral készül, és ez olyan. Bagett is kell hozzá pirítva, az a leves betétje, csak kívülről.
A frankfurti leves lényege a káposzta, meg a virsli, de azért más finomság is kerülhet bele, hogy még finomabb legyen. Ebben több a zöldség és a hús is.
A mirelit babból főzött kolbászos bableves hamar kész: nem kell a babot éjszakán át áztatni, órákon át főzni. Ha galuskát szaggatsz bele, kenyér sem kell hozzá.
A tormás afrikai harcsafilé alig igényel főzést, mert a tormamártás lényege, az ecetes torma üvegből érkezik. Ezért gyors, de mégis sikeres kaja.