Egytálétel receptek

A legjobb strandlángos

A legjobb strandlángos titka nem más, mint a dupla kelesztés. És persze egy csipetnyi nosztalgia, ha már nincs ott a Balaton...

Amerikai farmerek reggelije

Az amerikaiak praktikus emberek. Reggelire is azt eszik, ami lendületet ad a naphoz. Az amerikai farmerek reggelije zöldséges rántotta, sült krumpli és toast.

Amerikai tojásrántotta

Az amerikai tojásrántotta igen gazdag reggeli, mert újhagyma, paradicsom és bacon szalonna is gazdagítja a felvert tojást.

Angol hagymaleves Cheddar sajtos toasttal

Az angol hagymaleveshez természetesen Cheddar sajtos pirítós dukál, minthogy az az angolok kedvenc sajtja.

Édes-savanyú afrikai harcsafilé

Az édes-savanyú afrikai harcsafilé igen egyszerű recept. A hal fűszerezését kész mártással oldom meg, ezért gyorsan el is készül.

Babpüré leves

Nálam a bableves a levesek királya. A pürében az a jó, hogy könnyebben emészthető, ezért másnaposság esetén is élvezettel fogyasztható.

Darálthúsos krumplipüré (Cottage-pie)

A daráthúsos krumplipüré eredeti, elegánsabb neve Cottage-pie, dehát lényegében darált marhahúsból és krumplipüréből áll...

Francia hagymaleves fehérborral

A francia hagymaleves akkor igazán francia, ha fehérborral készül, és ez olyan. Bagett is kell hozzá pirítva, az a leves betétje, csak kívülről.

Frankfurti leves gazdagon

A frankfurti leves lényege a káposzta, meg a virsli, de azért más finomság is kerülhet bele, hogy még finomabb legyen. Ebben több a zöldség és a hús is.

Kolbászos bableves galuskával

A mirelit babból főzött kolbászos bableves hamar kész: nem kell a babot éjszakán át áztatni, órákon át főzni. Ha galuskát szaggatsz bele, kenyér sem kell hozzá.

Tormás afrikai harcsafilé

A tormás afrikai harcsafilé alig igényel főzést, mert a tormamártás lényege, az ecetes torma üvegből érkezik. Ezért gyors, de mégis sikeres kaja.

egytálétel

Az egy tál étel egy tányérral is laktató, s nem kell hozzá felvezetőnek leves vagy saláta, mert elég kiadó ahhoz, hogy egmagában is elég legyen.

Az egytálételt nem egy tállal, inkább egy tányérral fogyasztjuk. Igaz, ez a tányér gyakran mély és öblös, hiszen az egytálétel sajátja, hogy olyan kiadós, hogy nem is fér meg mellett előétel, sőt, súlyosabb esetben desszert sem, mindent visz egymaga, fő főétel a javából, annyira kiadós. Egytálétel olyasmi is lehet, ami édes, ha elég sok készül belőle, mint mondjuk a mákos derelye, de általában sós, mondjuk egy méretes hekk paprikás lisztbe forgatva kisütve forró olajban, bőven tálalva sült krumplival, svanyú almamapaprikával, nos, ez nem igényel előételt, legfeljebb egy fahéjas palacsintát desszertnek.