Francia hagymaleves fehérborral
A francia hagymaleves akkor igazán francia, ha fehérborral készül, és ez olyan. Bagett is kell hozzá pirítva, az a leves betétje, csak kívülről.
A(z) francia hagymaleves fehérborral elkészítése
A vöröshagymát és a fehérhagymát karikázd fel vékonyan, és olvasztott vajon pirítsd lassan barnára egy lábasban.
A fokhagymát fokhagymanyomóval nyomd a vöröshagymára, amit előtte vegyél le a tűzről. Erre szórd rá a lisztet, és az egészet keverd el a tűzön.
Aztán öntsd fel előbb a csirke alaplével (amiben természetesen legyen só), utána a fehérborral, és folyamatos kevergetés mellett forrald mindezt össze.
Borsozd meg a levet, fedd le, és közepes lángon hagyd fél órát főni.
Közben vágd a bagettet sréhan szeletekre, és tedd egy serpenyőbe, amiben megpirítod őket mindkét oldalukon.
A leves is, a pirított bagett is frissen az igazi, a konyhából vidd rögtön az ebédlőasztalra.