Leves receptek
A tejszínes-pudingos almakrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha almakockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
A tejszínes-pudingos ananászkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha ananászkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
Az angol hagymaleveshez természetesen Cheddar sajtos pirítós dukál, minthogy az az angolok kedvenc sajtja.
Nálam a bableves a levesek királya. A pürében az a jó, hogy könnyebben emészthető, ezért másnaposság esetén is élvezettel fogyasztható.
A csontlében főtt zöldbableves vajas galuskával egy könnyű, de mégis gazdag zöldbableves változat, a pirospaprikától étvágygerjesztően magyaros színnel.
A francia hagymaleves akkor igazán francia, ha fehérborral készül, és ez olyan. Bagett is kell hozzá pirítva, az a leves betétje, csak kívülről.
A frankfurti leves lényege a káposzta, meg a virsli, de azért más finomság is kerülhet bele, hogy még finomabb legyen. Ebben több a zöldség és a hús is.
Nagy vendégség esetére általában a gulyásleves csipetkével receptemmel villantok. Eddig még mindenki jól lakott énnálam.
A gyümölcsleves nem olyasmi, amit bármely ország étlapján megtalálhatunk. Becsüljük hát meg a nyáron hűsítő meggylevest és a télen melegítő almalevest!
A mirelit babból főzött kolbászos bableves hamar kész: nem kell a babot éjszakán át áztatni, órákon át főzni. Ha galuskát szaggatsz bele, kenyér sem kell hozzá.
Ez a húsleves szinte mindenben hasonlít a miénkre, kivéve, hogy nem sós, hanem édes-csípős, pikáns ízvilág a végeredmény.
Ez a leves teljesen húsmentes, mégis laktató. A sokféle zöldség íze a rizzsel együtt tényleg gazdag, ezért illik rá a név, hogy zöldségleves gazdagon.