Kolbászos bableves galuskával

A mirelit babból főzött kolbászos bableves hamar kész: nem kell a babot éjszakán át áztatni, órákon át főzni. Ha galuskát szaggatsz bele, kenyér sem kell hozzá.

A(z) kolbászos bableves galuskával elkészítése

Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd zsírjára.

A megtisztított vöröshagymát is kockázd fel, és add a szalonnához. Pirítsd őket össze.

A gyökérzöldségeket és a szárazkolbászt karikázd fel, és add hozzá a hagymás-szalonnához. Aztán fokhagymanyomóval a fokhagyma gerezdeket is add hozzájuk, és az egészet pirítsd össze.

Ha összepirultak, öntsd fel őket vízzel, és sózd, borsozd a levet. Most tedd a levesbe a zeller zöldjét is, mert nagyon jó ízt ad neki, amit utóbb hiányolni fogsz, ha most ezt a lépést kihagyod. Az apróra vágott petrezselymet is most szórd a levesbe, ugyanezért.

A mirelti fejtett babot csak akkor add majd a leveshez, ha a zöldségek már majdnem puhára főttek.

A paprikás rántáshoz egy kis serpenyőbe önts kevés olajot, arra a 2 dkg lisztet, és addig keverd, amíg felhabzik.

Akkor húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Aztán az egészet keverd a lassú tűzön fővő levesbe, hogy sűrűbb legyen tőle.

A galuskatésztához keverd össze a tojásokat a liszttel és egy kevés sóval, vedd föl a lángot a leves altt, és ha már lobog, akkor a tésztát kiskanállal szaggasd a levesbe.

Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, kész is. Ehettek!

Recept Menü

Recept Kategóriák

Kolbászos bableves galuskával hozzávalók

A leveshez:

  • 20 dkg mirelit tarka bab
  • 2 szál szárazkolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zeller
  • 10 szál friss petrezselyem
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg pirospaprika
  • olaj
  • őrölt bors

A galuskához:

  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt

recept.hu közösség