Gyümölcsleves receptek

3-barackkrémleves barackkockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos 3-barackkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha barackkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

Almakrémleves almakockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos almakrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha almakockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

Ananászkrémleves ananászkockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos ananászkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha ananászkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

gyümölcsleves

A gyümölcsleves nem olyasmi, amit bármely ország étlapján megtalálhatunk. Becsüljük hát meg a nyáron hűsítő meggylevest és a télen melegítő almalevest!

A gyümölcsleves ha mégoly' furcsa is, furcsán hangzik a külföldieknek. A nyugatiaknak legalábbis biztosan. Merthogy tőlünk arrafelé nemigen állnak neki megfőzni a gyümölcsöket, főleg nem tejszínnel, pléne nem pudinggal keverve. Hát, Magyarországon nekiállunk, különösen ha melegre fordul az idő, ezzel az édes-krémes levessel hűsölünk, gyakran tejszínhab csókokkal hálálva meg a hűs gyümölcslé jóságát. Aki télire is kívánja e nyárinak hitt eledelt, meg fog lepődni: megteheti, nagyon is, hisz ezek a levesek langyosan is igen finomak, és úgy már melengetnek is.