Gyümölcs receptek

Egreses-mézes sütemény

Az egreses-mézes sütemény igazi vitaminbomba. Nem a leglátványosabb, de teljeskiőrlésű lisztből is sülhet, ami miatt egészségesebb, mint a legtöbb édesség.

Gyümölcsleves

A gyümölcsleves nem olyasmi, amit bármely ország étlapján megtalálhatunk. Becsüljük hát meg a nyáron hűsítő meggylevest és a télen melegítő almalevest!

Gyors francia citromtorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes citromtöltelék likőrben pácolt citromkarikákkal, na, az már igazi művészet.

Szőlős-körtés rizspuding

Kicsit babra munka ez a rizspuding a szőlő miatt, de megéri, mert körte, szőlő valami mesés elegyet alkot, főleg a tejben-rizsben folyó Kánaánban...

gyümölcs

A hazánkban leggyakrabban fogyasztott gyümölcs az alma, folyékony formában pedig a szőlő. De a paradicsom is gyümölcs, csak épp nem a konyhanyelv szerint.

Gyümölcsnek nem mindig azt hívjuk, amit a biológusok is így neveznek, mert a konyhanyelv a maga szempontjából nevezi el a világ dolgait. Szerinte nem az gyümölcs, mely fának, bokornak termése, mert ha az a termés jobban illik sós ételekbe, mint sütemény töltelékébe, akkor zöldség lesz a neve, lásd paprika, paradicsom vagy akár padlizsán. És gyümölcs lesz akkor a konyhanyelv szavajárásában, ha jól szerepel torta tetején, fagylalttá fagyasztva vagy gyümölcskehely szereplőjeként.