Ananászkrémleves ananászkockákkal és mandulaforgáccsal
A tejszínes-pudingos ananászkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha ananászkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
A(z) ananászkrémleves ananászkockákkal és mandulaforgáccsal elkészítése
Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.
Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.
Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.
Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel, majd beledobom az ananászkockákat, kivéve azt a két tucatnyit, amit majd tálaláskor adok az ananászkrémleveshez.
Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.
Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle ananászszínű, selymes krém.
Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.
Az ananászkrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor beleszórom a félretett egy-egy tucatnyi ananászkockát a tányérokba, rámerem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.