Édesség receptek
A tejszínes-pudingos 3-barackkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha barackkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
Habozás nélkül habtalanul keverem magamnak a habos kakaót, mivel nem vagyok egy habozós fajta. A kakaót is határozottan szeretem.
A Karácsonyi készülődés minálunk mézeskalács sütéssel kezdődik. Ha nem dísznek, hanem süteménynek sütöm, akkor veszem elő a diós mézeskalács koszorú receptemet.
Az adventi diós-narancsos muffin tésztáját diólikőrbe áztatott dió gazdagítja és a narancs teszi teljessé a karácsonyi élményt.
A Karácsonyi készülődés minálunk mézeskalács sütéssel kezdődik. Az asztalra kerül dísznek is, süteménynek is az adventi mézeskalács koszorú.
Az adventi muffin a férjem nagy kedvence, mert a szilvapálinka adja a semmihez nem hasonlítható bukéját. Meg az aszalt szilva persze.
Az adventi muffinnak ez a változata az én kedvencem. Ebben nincs alkohol, ellenben a dió és mák elegye engem mindig elkápráztat.
Az adventi puncs megadja az alaphangulatot a karácsonyi készülődéshez. De igazából egész télen jókedvű ital. Nekem Romy Schneidert idézi...
Az adventi tüskés mézeskalács koszorú elkészítése igazán babra munka, de az eredmény igazán megéri. Szép dísze lesz a karácsonyi asztalunknak.
Az adventi virgin puncs is puncs, csak majdnem alkoholfree. Olyan is a karácsonyi készülődés közben.... Ez nem Romy Schneidert idézi...
A tejszínes-pudingos almakrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha almakockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
Ezt a gyümölcsös rizspudingot gyakran készítem, mert desszertnek is, reggelinek is remek. Többféle gyümölcsből is szoktam. Ez itt az almás rizspuding receptje.
Alma és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...
Szerintem a rétes = tészta:töltelék 1:100. Ez a biztonságra játszó kereskedelemnek ritkán sikerül, így gyakran sütök a családnak almás-mákos rétest magam.
Az amarantos túrógombóc attól amarantos, hogy amarantban hempergetem meg a megfőtt túrógombócokat... :)
Az amerikai krémes alapon is csokoládés, hiszen az amerikaiak csokimániásak. De ez az élvezet tovább fokozható némi málna hozzáadásával a történethez.
A bécsi krémes natúr, a francia krémes karamellás, az amerikai krémes pedig milyen más lenne, hiszen az amerikaiak csokimániásak, igen, csokoládés!
A tejszínes-pudingos ananászkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha ananászkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
Ananász és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...
Az aszalt ananászos túrógombóc attól aszalt ananászos, hogy aszalt ananász kockákkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
Az aszalt epres túrógombóc attól aszalt epres, hogy aszalt eperrel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
A aszalt gyümölcsös fonott kalács egy igazi kuri. De ezt a színes belsejű kalácsott bármely gyakorlottabb háziasszony könnyedén elkészítheti otthon a családnak.
z aszalt meggyes túrógombóc attól aszalt meggyes, hogy aszalt meggyel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
Az aszalt sárgabarackos túrógombóc attól aszalt sárgabarackos, hogy aszalt sárgabarackkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat...
Igazán egyszerű elkészíteni, pedig nagyon kiadós, mert az aszalt szilvás lepény titka a sok finom hozzávalóban rejlik, semmi másban.
Az aszalt szilvás túrógombóc attól aszalt szilvás, hogy aszalt szilvával keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
A karamelizált teteje miatt szeretem az aszaltszilvás túrókockát. A pasim meg azért, mert szilvapálinkában áztatom hozzá az aszaltszilvákat. Te miért fogod? :)
Az áfonyás muffin a Hupikék Törpikék kedvenc eledele is lehetne, de mivel a muffin az amerikai gasztronómia terméke, nem sütik.
A bögrés török rizspuding nem más, mint sült rizspuding, amit persze előtte azért meg kell főzni. Az eredmény egy karamelizált felszínű, de belül lágy finomság.
A beigli ünnepeink süteménye. Elsősorban a Karácsonyé, de egyes iskolák szerint még a Húsvété is. Jó esetben nem ugyanaz a sütés...