Édesség receptek

3-barackkrémleves barackkockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos 3-barackkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha barackkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

A habos kakaó habozás nélkül habtalan

Habozás nélkül habtalanul keverem magamnak a habos kakaót, mivel nem vagyok egy habozós fajta. A kakaót is határozottan szeretem.

Adventi diós mézeskalács koszorú

A Karácsonyi készülődés minálunk mézeskalács sütéssel kezdődik. Ha nem dísznek, hanem süteménynek sütöm, akkor veszem elő a diós mézeskalács koszorú receptemet.

Adventi diós-narancsos muffin

Az adventi diós-narancsos muffin tésztáját diólikőrbe áztatott dió gazdagítja és a narancs teszi teljessé a karácsonyi élményt.

Adventi mézeskalács koszorú

A Karácsonyi készülődés minálunk mézeskalács sütéssel kezdődik. Az asztalra kerül dísznek is, süteménynek is az adventi mézeskalács koszorú.

adventi muffin aszalt szilvával
Adventi muffin aszalt szilvával

Az adventi muffin a férjem nagy kedvence, mert a szilvapálinka adja a semmihez nem hasonlítható bukéját. Meg az aszalt szilva persze.

Adventi muffin dióval és mákkal

Az adventi muffinnak ez a változata az én kedvencem. Ebben nincs alkohol, ellenben a dió és mák elegye engem mindig elkápráztat.

Adventi puncs

Az adventi puncs megadja az alaphangulatot a karácsonyi készülődéshez. De igazából egész télen jókedvű ital. Nekem Romy Schneidert idézi...

Adventi tüskés mézeskalács koszorú

Az adventi tüskés mézeskalács koszorú elkészítése igazán babra munka, de az eredmény igazán megéri. Szép dísze lesz a karácsonyi asztalunknak.

Adventi virgin puncs

Az adventi virgin puncs is puncs, csak majdnem alkoholfree. Olyan is a karácsonyi készülődés közben.... Ez nem Romy Schneidert idézi...

Almakrémleves almakockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos almakrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha almakockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

Almás rizspuding

Ezt a gyümölcsös rizspudingot gyakran készítem, mert desszertnek is, reggelinek is remek. Többféle gyümölcsből is szoktam. Ez itt az almás rizspuding receptje.

Almás túrótorta

Alma és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...

Almás-mákos rétes

Szerintem a rétes = tészta:töltelék 1:100. Ez a biztonságra játszó kereskedelemnek ritkán sikerül, így gyakran sütök a családnak almás-mákos rétest magam.

Amarantos túrógombóc

Az amarantos túrógombóc attól amarantos, hogy amarantban hempergetem meg a megfőtt túrógombócokat... :)

Amerikai csokis-málnás krémes

Az amerikai krémes alapon is csokoládés, hiszen az amerikaiak csokimániásak. De ez az élvezet tovább fokozható némi málna hozzáadásával a történethez.

Amerikai krémes

A bécsi krémes natúr, a francia krémes karamellás, az amerikai krémes pedig milyen más lenne, hiszen az amerikaiak csokimániásak, igen, csokoládés!

Ananászkrémleves ananászkockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos ananászkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha ananászkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

Ananászos túrótorta

Ananász és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...

Aszalt ananászos túrógombóc

Az aszalt ananászos túrógombóc attól aszalt ananászos, hogy aszalt ananász kockákkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Aszalt epres túrógombóc

Az aszalt epres túrógombóc attól aszalt epres, hogy aszalt eperrel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Aszalt gyümölcsös fonott kalács

A aszalt gyümölcsös fonott kalács egy igazi kuri. De ezt a színes belsejű kalácsott bármely gyakorlottabb háziasszony könnyedén elkészítheti otthon a családnak.

Aszalt meggyes túrógombóc

z aszalt meggyes túrógombóc attól aszalt meggyes, hogy aszalt meggyel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Aszalt sárgabarackos túrógombóc

Az aszalt sárgabarackos túrógombóc attól aszalt sárgabarackos, hogy aszalt sárgabarackkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat...

Aszalt szilvás lepény

Igazán egyszerű elkészíteni, pedig nagyon kiadós, mert az aszalt szilvás lepény titka a sok finom hozzávalóban rejlik, semmi másban.

Aszalt szilvás túrógombóc

Az aszalt szilvás túrógombóc attól aszalt szilvás, hogy aszalt szilvával keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Aszaltszilvás túrókocka

A karamelizált teteje miatt szeretem az aszaltszilvás túrókockát. A pasim meg azért, mert szilvapálinkában áztatom hozzá az aszaltszilvákat. Te miért fogod? :)

áfonyás muffin étcsokoládéval
Áfonyás muffin étcsokoládéval

Az áfonyás muffin a Hupikék Törpikék kedvenc eledele is lehetne, de mivel a muffin az amerikai gasztronómia terméke, nem sütik.

Bögrés török rizspuding

A bögrés török rizspuding nem más, mint sült rizspuding, amit persze előtte azért meg kell főzni. Az eredmény egy karamelizált felszínű, de belül lágy finomság.

Beigli

A beigli ünnepeink süteménye. Elsősorban a Karácsonyé, de egyes iskolák szerint még a Húsvété is. Jó esetben nem ugyanaz a sütés...

édesség

Az édességre vágyunk már az anyaméhben is, ezt immár kísérletekkel bizonyították. Miért változna ez meg idekint?...

Ki találta ki az édességet? Csakis a nők megrögzött gyűlölője lehetett. Mert a női sziluett ádáz harcot vív e csábító csáberejével. Hogy ki találta ki az édességet? Egyértelműen a női nem nagy rajongója lehetett, hiszen kedvenc édessége minden nőt jókedvre deríti. Ellentmondásos, nem vitás, de legyen akár torta, akár sütemény, akár palacsinta, akár parfé, akár mousse, akár puding, akár Karácsonyra szaloncukor, akár Húsvétra mákos beigli, akár hideg téli napokra gőzölgő forró csokoládé, akár meleg nyári napokra hűsítő fagylalt - a lényege ugyanaz: örömet szerez.