Almás túrótorta
Alma és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...
A(z) almás túrótorta elkészítése
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére, a sárgájához egy tálban cukrot keverek, a fehérjét pedig egy másik tálban kemény habbá verem.
A sárgájához lisztet keverek, aztán óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habosra vert fehérjét is.
A tortaformát kivajazom, kilisztezem, és belekanalazom a masszát. 180 fokon 15 percen át sütöm.
Közben a zselatint feloldom az almalében, és amíg a sütőből kivett piskóta kihül, addig kihül a zselatin is.
Amíg a hülésre várok, meghámozom, megfelezem, és lapokra vágom az almát, és fahéjjal, szegfűszeggel kompótot főzök belőle, megvárom, amíg a alma is kihül.
Most a tejszínből verek kemény habot, aztán megcukrozom, és hozzáadom a túrót. Ezt a túrókrémet halmozom a kihült piskóta tetejére. Aztán a kihült zselatinba beleteszem a kihült almaszemeket, és ezt meg a túrókrém tetejére csurgatom.
A tortát hűtőbe teszem, és néhány óra múlva, amikor megdermedt, előveszem, és felszeletelem.