Torta receptek

Almás túrótorta

Alma és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...

Ananászos túrótorta

Ananász és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...

epres túrótorta
Epres túrótorta

Eper és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...

Gyümölcstorta

Sülhet ki almából, eperből is olyan, amit formája, tésztája, krémje okán tortának nevezünk, s akkor már gyümölcstortának, hisz mindkettő jelenléte egyértelmű.

Gyors francia almatorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes almás töltelék almaszeletekkel, na, az már alkotó energiát kíván, az már igazi művészet.

Gyors francia banántorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes banános töltelék likőrben pácolt banánkarikákkal, na, az már igazi művészet.

Gyors francia citromtorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes citromtöltelék likőrben pácolt citromkarikákkal, na, az már igazi művészet.

Gyors francia epertorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes epres töltelék eperdarabkákkal, na, az már igazi művészet.

Gyors francia körtetorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes körtés töltelék körteszeletekkel, na, az már igazi művészet.

Gyors francia málnatorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes málnás töltelék málnadarabkákkal, na, az már alkotó energiát kíván, az már igazi művészet.

Gyors francia narancstorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes narancsos töltelék narancskarikákkal, na, az már igazi művészet.

Gyors francia szedertorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes szedres töltelék szederdarabkákkal, na, az már alkotó energiát kíván, az már igazi művészet.

Részeg körtés torta

A részeg körtés tortától senki nem lesz részeg, de azért gyerekeknek ne ezt süssük Gyereknapra... :D Máskülönben nagyon finom, pikáns ízű torta.

Sárgabarackos túrótorta

A sárgabarackos túrótorta sikerélményt ad azoknak is, akik nem gyakorlott tortasütők, mert egyszerűen összeállítható, látványos torta sül ki belőle.

Szőlős-mazsolás túrókocka

A karamelizált teteje miatt szeretem a szőlős-mazsolás túrókockát. A pasim pedig azért, mert borban áztatom hozzá a mazsolákat. Te miért fogod? :)

Vaníliás gesztenyetorta

A vaníliás gesztenyetorta remek születésnapi ajándék, mert nagyon látványos és nagyon finom. Azért kell hozzá kézügyesség, hogy jól sikerüljön!

Zselatinos túrótorta áfonyaszósszal

A zselatinos túrótorta végtelenül egyszerű tortarecept, és nagyon könnyű süteményt eredményez: semmi tészta, csak túró és gyümölcs!

torta

A torta az a sütemény, melyet tortaszeletekre szelhetünk, ha megsült. Általában kerek, de van, hogy mesefigurát formáz marcipánpáncél alatt.

Torta abból lesz, mai szép kerek, több rétegű, akkor is, ha nem emeletes, és piskótatésztából sült korongjai között csokoládéval, gyümölccsel vagy más nyalánksággal kevert krém, esetleg lekvár, vagy e kettő elegye van kívánatosra elkenve. Ezért a tortáknak általában olyan jól csengő nevük van, mint csokoládétorta vagy ha egy egész család büszke rá, akkor Zacher-torta, ha pedig hungarikum, akkor dobostorta. De létezik sajttorta is, ez főleg az angolszászok mániája, akik ellenben nem ismerik a túrótorta megannnyi csodáját, gyümölccsel aszpikban vagy nélkül. Tortát sütni persze zöldségekből, sőt, akkár rákból is lehet, de akkor az már nem édesség, nem is desszert, csak a forma a torta. Ami viszont nem mindig kerek, van, hogy szögletes és van, hogy katicabogár- vagy autóformájú, mert külalakját bámulatosan könnyedén változtatja, ha rákerül a varázslatos marcipán lepel. De marcipán kerülhet korongjai közé is vagy csak mandulakrém mondjuk a boldog ijfú pár esküvői emeletes tortájának egyik szintjébe. Felszeletelni a tortát középről kifele vágással szokás, hogy tányérjára etikett szerint álló állapotban helyezetten, tortaszeletként fogyaszthassa a szerencsés.