Vaníliás gesztenyetorta
A vaníliás gesztenyetorta remek születésnapi ajándék, mert nagyon látványos és nagyon finom. Azért kell hozzá kézügyesség, hogy jól sikerüljön!
A(z) vaníliás gesztenyetorta elkészítése
Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd szedjük át kerek tortaformába, és süssük meg a piskótatésztát.
Várjuk meg míg kihül, aztán vágjuk három egyforma vastag tortalapra.
Egy tálban keverjük össze a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.
A pudingporból és a tejből főzzünk vanília pudingot, majd ha kihült, keverjük össze a rumos krémmel és a gesztenyepürével.
A vaníliás-rumos gesztenyekrémmel kenjük be a tortalapokat úgy, hogy a torta tetejére és oldalára is maradjon majd a krémből.
Ha teljesen bevontuk a tortát a gesztenyemasszával, akkor a sült gesztenyéket törjük meg mozsárban apró darabokra, és enyhén megbillentve a tortát szórjuk be vele körben a torta oldalát.
Aztán egy tálban verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd töltsük habzsákba (vagy egy vékony nejlonzacskóba), és nyomjuk a habot a torta tetejére, sávokban vagy csigavonalban, de fontos, hogy egyenletesen, hogy az egész tetejét elfedeje.
A fagyasztott meggyet egy szűrőben mossuk át forró vízzel, hogy felolvadjon, és kiengedje a felesleges levét, aztán helyezzük el a meggyszemeket ízlésesen a torta tetején.
Kész is, de mielőtt felszeletelnénk, érdemes pár órára hűtőbe tennünk a kész gesztenyetortát.