Desszert receptek
A Karácsonyi készülődés minálunk mézeskalács sütéssel kezdődik. Ha nem dísznek, hanem süteménynek sütöm, akkor veszem elő a diós mézeskalács koszorú receptemet.
Az adventi diós-narancsos muffin tésztáját diólikőrbe áztatott dió gazdagítja és a narancs teszi teljessé a karácsonyi élményt.
A Karácsonyi készülődés minálunk mézeskalács sütéssel kezdődik. Az asztalra kerül dísznek is, süteménynek is az adventi mézeskalács koszorú.
Az adventi muffin a férjem nagy kedvence, mert a szilvapálinka adja a semmihez nem hasonlítható bukéját. Meg az aszalt szilva persze.
Az adventi muffinnak ez a változata az én kedvencem. Ebben nincs alkohol, ellenben a dió és mák elegye engem mindig elkápráztat.
Az adventi puncs megadja az alaphangulatot a karácsonyi készülődéshez. De igazából egész télen jókedvű ital. Nekem Romy Schneidert idézi...
Az adventi tüskés mézeskalács koszorú elkészítése igazán babra munka, de az eredmény igazán megéri. Szép dísze lesz a karácsonyi asztalunknak.
Az adventi virgin puncs is puncs, csak majdnem alkoholfree. Olyan is a karácsonyi készülődés közben.... Ez nem Romy Schneidert idézi...
Ezt a gyümölcsös rizspudingot gyakran készítem, mert desszertnek is, reggelinek is remek. Többféle gyümölcsből is szoktam. Ez itt az almás rizspuding receptje.
Alma és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...
Szerintem a rétes = tészta:töltelék 1:100. Ez a biztonságra játszó kereskedelemnek ritkán sikerül, így gyakran sütök a családnak almás-mákos rétest magam.
Az amarantos túrógombóc attól amarantos, hogy amarantban hempergetem meg a megfőtt túrógombócokat... :)
Az amerikai krémes alapon is csokoládés, hiszen az amerikaiak csokimániásak. De ez az élvezet tovább fokozható némi málna hozzáadásával a történethez.
A bécsi krémes natúr, a francia krémes karamellás, az amerikai krémes pedig milyen más lenne, hiszen az amerikaiak csokimániásak, igen, csokoládés!
Ananász és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...
Az aszalt ananászos túrógombóc attól aszalt ananászos, hogy aszalt ananász kockákkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
Az aszalt epres túrógombóc attól aszalt epres, hogy aszalt eperrel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
z aszalt meggyes túrógombóc attól aszalt meggyes, hogy aszalt meggyel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
Az aszalt sárgabarackos túrógombóc attól aszalt sárgabarackos, hogy aszalt sárgabarackkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat...
Igazán egyszerű elkészíteni, pedig nagyon kiadós, mert az aszalt szilvás lepény titka a sok finom hozzávalóban rejlik, semmi másban.
Az aszalt szilvás túrógombóc attól aszalt szilvás, hogy aszalt szilvával keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)
A karamelizált teteje miatt szeretem az aszaltszilvás túrókockát. A pasim meg azért, mert szilvapálinkában áztatom hozzá az aszaltszilvákat. Te miért fogod? :)
A bögrés török rizspuding nem más, mint sült rizspuding, amit persze előtte azért meg kell főzni. Az eredmény egy karamelizált felszínű, de belül lágy finomság.
A beigli ünnepeink süteménye. Elsősorban a Karácsonyé, de egyes iskolák szerint még a Húsvété is. Jó esetben nem ugyanaz a sütés...
A csokipuding dióval nem nagy kunszt, az igaz, mert csak pungot kell főzni, és a megfelelő pillanatban diót szórni bele. De az ízkombó ötlete... Na? ;)
A csokis-vaníliás muffin attól csokis, hogy a tölteléke az, és attól vaníliás, hogy a tésztája az. Az eredmény színben is, ízben is ott van! :)
A duplakókuszos kókuszkocka igazán egyszerű sütemény, kezdő háziasszonyoknak is sikerélményt ad. A plusz kókusz a piskótatésztában, plusz élvezetet nyújt.
Az egreses-mézes sütemény igazi vitaminbomba. Nem a leglátványosabb, de teljeskiőrlésű lisztből is sülhet, ami miatt egészségesebb, mint a legtöbb édesség.
Eper és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...
A kuglóf nálunk kedvelt reggeli, vajazva, levárral fogyasztjuk. A fahéjas kuglóf mazsolával is, anélkül is gyakori vendég a konyhaasztalunkon.