Aszaltszilvás túrókocka
A karamelizált teteje miatt szeretem az aszaltszilvás túrókockát. A pasim meg azért, mert szilvapálinkában áztatom hozzá az aszaltszilvákat. Te miért fogod? :)
A(z) aszaltszilvás túrókocka elkészítése
Áztasd be az aszaltszilvát - ha tudod, már előző éjszaka - a szilvapálinkába.
Keverd össze a tehéntúrót 30 dkg kristálycukorral egy fémtálban. Keverd bele a beáztatott aszaltszilva felét.
Főzd fel a tejben a vanílipudingot, add hozzá a a búzadarát.
Vedd le a tűzről, verd fel a tojásokat, és add hozzá a vaníliás grízhez.
Merd át az egészet a túrós tálba.
Kapcsold be a sütőt 170 fokosra. Vegyél elő egy tepsit, és kanalazd bele a tészát. Süsd 25 percen át.
A majdnem készre sült tésztát vedd ki a sütőből 25 perc után, és helyezd el a tetején az aszaltszilva félretett felét, két sorban.
A tetejére szórd a maradék 5 dkg kristálycukort, és tedd vissza így a sütőbe még 15 percre.
A cukor rákaramelizálódik, és összeragasztja az aszaltszilva szemeket, hozzátapasztva a tésztához.
Kihülés után szeleteld fel kockákra a süteményt.