Duplakókuszos kókuszkocka

A duplakókuszos kókuszkocka igazán egyszerű sütemény, kezdő háziasszonyoknak is sikerélményt ad. A plusz kókusz a piskótatésztában, plusz élvezetet nyújt.

A(z) duplakókuszos kókuszkocka elkészítése

Egy tálban összekeverjük a tészta összes alapanyagát.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntjük a tésztát.

170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, és majd még melegen kockákra vágjuk.

Amíg sül a tészta, addig a csokimáz alapanyagait (a kókuszreszeléket ne tegyük bele!) keverjük össze egy kisebb lábasban, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük fel.

Ha kész a máz, és megsült a tészta, mártsuk bele a piskótakockákat egyesével előbb a csokiba, aztán a kókuszreszelékbe, és hempergessük meg benne többször is, hogy jó sok kókuszt magára szedjen.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Duplakókuszos kókuszkocka hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 30 g margarin
  • 30 dkg cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 1 csomag szódabikarbóna
  • 10 dkg kókuszreszelék

A csokis-kókuszos mázhoz:

  • 50 g kakaópor
  • 200 g margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 6 teáskanál rum
  • 20 dkg kókuszreszelék

recept.hu közösség