Adventi muffin dióval és mákkal
Az adventi muffinnak ez a változata az én kedvencem. Ebben nincs alkohol, ellenben a dió és mák elegye engem mindig elkápráztat.
A(z) adventi muffin dióval ás mákkal elkészítése
A lisztet és a sütőport egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, aztán a darált mákot, darált diót, mazsolát, végül belereszeljük egy citrom héját.
A sütőt kapcsoljuk 200 fokosra, hogy melegen várja a muffin-tésztánkat.
Verjük fel a tojásokat, aztán öntsük bele a tejet és a mézet az elkevert tojásokba.
Ha elkevertük, öntsük át a száraz keverékbe, és dolgozzuk össze.
A muffinformákba tegyünk papírkosárkákat, vagy azok híján vajazzuk és lisztezzük ki a muffinsütőt, és adagoljuk bele a sűrű tésztamasszát.
25 perc alatt meg is sül és addigra már karácsonyi illat lengi be a konyhát, ezért is sütöm ezt a diós-mákos muffint olyan szívesen Advent idején.