Adventi muffin dióval és mákkal

Az adventi muffinnak ez a változata az én kedvencem. Ebben nincs alkohol, ellenben a dió és mák elegye engem mindig elkápráztat.

A(z) adventi muffin dióval ás mákkal elkészítése

A lisztet és a sütőport egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, aztán a darált mákot, darált diót, mazsolát, végül belereszeljük egy citrom héját.

A sütőt kapcsoljuk 200 fokosra, hogy melegen várja a muffin-tésztánkat.

Verjük fel a tojásokat, aztán öntsük bele a tejet és a mézet az elkevert tojásokba.

Ha elkevertük, öntsük át a száraz keverékbe, és dolgozzuk össze.

A muffinformákba tegyünk papírkosárkákat, vagy azok híján vajazzuk és lisztezzük ki a muffinsütőt, és adagoljuk bele a sűrű tésztamasszát.

25 perc alatt meg is sül és addigra már karácsonyi illat lengi be a konyhát, ezért is sütöm ezt a diós-mákos muffint olyan szívesen Advent idején.