Muffin receptek

Adventi diós-narancsos muffin

Az adventi diós-narancsos muffin tésztáját diólikőrbe áztatott dió gazdagítja és a narancs teszi teljessé a karácsonyi élményt.

adventi muffin aszalt szilvával
Adventi muffin aszalt szilvával

Az adventi muffin a férjem nagy kedvence, mert a szilvapálinka adja a semmihez nem hasonlítható bukéját. Meg az aszalt szilva persze.

áfonyás muffin étcsokoládéval
Áfonyás muffin étcsokoládéval

Az áfonyás muffin a Hupikék Törpikék kedvenc eledele is lehetne, de mivel a muffin az amerikai gasztronómia terméke, nem sütik.

csokis muffin csokidarabkákkal
Csokis muffin csokidarabkákkal

A csokis muffinnál csak a még csokisabb muffin a jobb. A csokidarabkák kívül is, meg belül is ott olvadoznak ebben a süteményben...

Csokis-vaníliás muffin

A csokis-vaníliás muffin attól csokis, hogy a tölteléke az, és attól vaníliás, hogy a tésztája az. Az eredmény színben is, ízben is ott van! :)

Mogyorós-nutellás muffin

Mivel a Nutella maga is mogyorókrémes, nagyon jól harmonizál az íze a törökmogyoró darabkákkal. A mogyorós-nutellás muffin egyszerre puha és ropogós.

Sima muffin

Néha kár a faxniért, mert egy bögre meleg kakaó mellé a teljesen sima muffin is megteszi reggelire. Gyors és mégis finom.

muffin

A muffin az amerikai popkultúra ajándéka a világnak. Muffinsütőben sütik és gazdag hozzávalólistáról választhat az, aki gazdagítani szeretné a tésztáját.

A muffin sütemény az amerikai popkultúra ajándéka a világnak. Brit őseiktől hozták, ott is honos, de az uniformizált étteremhálózatok és Hollywood alapozta meg világhírnevét. Sikerének oka is nagyon amerikai: végtelenül egyszerű elkészíteni, a legkezdőbb kuktának is biztos sikerélmény. Kell hozzá egy spec tepsi, a muffinsütő, hogy formában tartsa a sülő tésztát, meg egy nagy tál, melyben előbb minden összetevő összekeverhető. Az összetevő is muffin-előny: minden belemehet, mi szem-szájnak ingere, lehet vele kreatívkodni. Az alaptésztán túl édesre is, sósra is kikeverhető, gazdagítjhatja gyümölcs, olajosmag, csokoládé vagy akár sajt, sonka, zöldség. Akér félórával azután is beleharaphatunk, hogy eszünkbe jutott, sütni kéne.