Csokis muffin csokidarabkákkal
A csokis muffinnál csak a még csokisabb muffin a jobb. A csokidarabkák kívül is, meg belül is ott olvadoznak ebben a süteményben...
A(z) csokis muffin csokidarabkákkal elkészítése
A legjobb étcsokival dolgozni, de ízlés szerint tejcsokoládé is választható. A sütőt érdemes előre bakapcsolni 190 fokra, hogy előmelegedjen, mire a muffinostepsi belekerül.
A csokit le kell reszelni nagy lyukú reszelőn, aztán meghagyva egy púpozott evőkanálnyit a muffinok tetejére, összekeverni egy tálban a tejszínnel, a tejjel, a tojással, a krsitálycukorral és a vajjal.
Ha összeállt az elegy, belekerül a kakaópor, ami jó, ha nem cukrozott, hanem csak kakaóbab őrlemény, a liszt, a sütőpor és egy csipetnyi só is.
A muffin tepsibe papírkapszlik kerülnek, ebbe megy a massza.
Végül a tetejükre kell szórni a megmaradt reszelt csokoládét.
20 percre tegyük be a sütőbe, ha villával megszúrjuk, és nem ragad rá tészta, akkor kész.