Áfonyás muffin étcsokoládéval

Az áfonyás muffin a Hupikék Törpikék kedvenc eledele is lehetne, de mivel a muffin az amerikai gasztronómia terméke, nem sütik.
áfonyás muffin étcsokoládéval

A(z) áfonyás muffin étcsokoládéval elkészítése

Az áfonyás muffin a Hupikék Törpikék kedvenc eledele is lehetne, de mivel a muffin nem a német, hanem az amerikai gasztronómia terméke, hát nem sütik. Pedig olyan egyszerű, hogy még rajzfilmes elemekkel is könnyedén megrajzolható lenne a folyamat.

Végy egy nagy tálat, verd fel benne a tojásokat. Majd egy másik, nagy tálban, amelyikben az egész tészta elfér majd, dolgozd össze a vajat a cukorral. Ha már krémes az egyveleg, öntsd hozzá a tojást, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mézet. Ezt is dolgozd össze, és ha megvagy, szórd bele a szárától megfosztott áfonyát. (Ha aszalt gyümölccsel sütsz, előtte áztasd be egy pohár vízbe, úgy kezdj neki az egésznek, hogy mire odakerülsz, felpuhulva kerüljön a tésztádba.) Az étcsokoládét törd fel apró darabokra, akkor a legjobb, ha az áfonyával megközelítőleg megegyező méretűek. Végül egy kézireszelővel reszeld rá minderre egy alaposan megmosostt, lehetőleg bio narancs héját. Azért biot, mert annak a héjára, szemben a nem bioval, nem tapadnak az egészségre káros vegyi anyagok. A három új adalékayagot is dolgozd össze a tésztával. A keverés történhet kézzel is, habverővel, esetleg fakanaállal, használd, amelyik neked a legkényelmesebb.

A muffin tésztát adagold a muffinsütőbe. Használj papírkasznikat vagy köralakúra kivágott sütőpapírt, hogy könnyedén ki tudd majd venni a tepsiből az elkészült süteményeket. 200 fokosra előmelegített sütőben süsd úgy 25 percig. Ha kúpalakúra púposodott és aranyra pirult, elkészült.

A csokoládé darabkák elolvadnak majd, az áfonyák elomlanak majd a szájában annak, aki beleharap ebbe az isteni muffinba.