Mogyorós-nutellás muffin
Mivel a Nutella maga is mogyorókrémes, nagyon jól harmonizál az íze a törökmogyoró darabkákkal. A mogyorós-nutellás muffin egyszerre puha és ropogós.
A(z) mogyorós-nutellás muffin elkészítése
A tojást és a cukrot keverjük habosra egy tálban, majd adjuk hozzá a tejet, a Nutella felét, és öntsük bele az olajat is.
Egy másik tálba vegyítsük a lisztet a sütőporral, és ezt a keveréket is adjuk az előzőekhez.
A törökmogyorót egy mozsárban törjük durvára, és egy bő marék kivételével keverjük a tésztába.
A papírkasznikat tegyük a muffinsütőbe, és adagoljuk bele a tésztát, aztán mindegyiknek a tetejébe cseppentsünk egy-egy púpozott kanál Nutellát.
Amikor a Nutellával körbeértünk, kezdjük újra a kört, mert eddigre a Nutella már belesüppedt abba a muffinba, amelyikbe legelőször adagoltunk. Mindegyik muffin tetejér szórjuk meg a maradék tört mogyoróval.
Így toljuk be a muffinsütő tepsit a 170 fokra előmeleített sütőbe, és 30 perc alatt süssük készre a mogyorós-nutellás muffinokat.