Reggeli receptek

A habos kakaó habozás nélkül habtalan

Habozás nélkül habtalanul keverem magamnak a habos kakaót, mivel nem vagyok egy habozós fajta. A kakaót is határozottan szeretem.

A legjobb strandlángos

A legjobb strandlángos titka nem más, mint a dupla kelesztés. És persze egy csipetnyi nosztalgia, ha már nincs ott a Balaton...

Adventi diós mézeskalács koszorú

A Karácsonyi készülődés minálunk mézeskalács sütéssel kezdődik. Ha nem dísznek, hanem süteménynek sütöm, akkor veszem elő a diós mézeskalács koszorú receptemet.

Adventi diós-narancsos muffin

Az adventi diós-narancsos muffin tésztáját diólikőrbe áztatott dió gazdagítja és a narancs teszi teljessé a karácsonyi élményt.

adventi muffin aszalt szilvával
Adventi muffin aszalt szilvával

Az adventi muffin a férjem nagy kedvence, mert a szilvapálinka adja a semmihez nem hasonlítható bukéját. Meg az aszalt szilva persze.

Adventi muffin dióval és mákkal

Az adventi muffinnak ez a változata az én kedvencem. Ebben nincs alkohol, ellenben a dió és mák elegye engem mindig elkápráztat.

Amarantos túrógombóc

Az amarantos túrógombóc attól amarantos, hogy amarantban hempergetem meg a megfőtt túrógombócokat... :)

Amerikai farmerek reggelije

Az amerikaiak praktikus emberek. Reggelire is azt eszik, ami lendületet ad a naphoz. Az amerikai farmerek reggelije zöldséges rántotta, sült krumpli és toast.

Amerikai tojásrántotta

Az amerikai tojásrántotta igen gazdag reggeli, mert újhagyma, paradicsom és bacon szalonna is gazdagítja a felvert tojást.

Ami mindig a vajas felével lefelé esik

Bizonyítandó a közismert tételt, mely szerint a vajas kenyér mindig a vajas felével lefelé esik le a földre, kenj egyet. De ne ejtsd le, edd meg!

Aszalt ananászos túrógombóc

Az aszalt ananászos túrógombóc attól aszalt ananászos, hogy aszalt ananász kockákkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Aszalt epres túrógombóc

Az aszalt epres túrógombóc attól aszalt epres, hogy aszalt eperrel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Aszalt gyümölcsös fonott kalács

A aszalt gyümölcsös fonott kalács egy igazi kuri. De ezt a színes belsejű kalácsott bármely gyakorlottabb háziasszony könnyedén elkészítheti otthon a családnak.

Aszalt meggyes túrógombóc

z aszalt meggyes túrógombóc attól aszalt meggyes, hogy aszalt meggyel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Aszalt sárgabarackos túrógombóc

Az aszalt sárgabarackos túrógombóc attól aszalt sárgabarackos, hogy aszalt sárgabarackkal keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat...

Aszalt szilvás túrógombóc

Az aszalt szilvás túrógombóc attól aszalt szilvás, hogy aszalt szilvával keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

Csípős babpástétom

Kenyérre kenve olyan, mint egy vega májkrém. Pikánsabb, ha csípős a csípős babpástétom, de aki nem szereti az erőset, az erőspaprika nélkül is elkésztítheti.

Fahéjas kuglóf

A kuglóf nálunk kedvelt reggeli, vajazva, levárral fogyasztjuk. A fahéjas kuglóf mazsolával is, anélkül is gyakori vendég a konyhaasztalunkon.

Mazsolás fonott kalács

A mazsolás fonott kalács egy igazi klasszikus. De egy gyakorlottabb háziasszony könnyedén elkészítheti otthon a családnak.

Mini kakaós csigák

A mini kakaós csigák praktikusak, mert csak néhány falat egy adag, pont amennyi kell. Olyanok, mintha a normál méretű kakaóscsigának csak a közepe lenne...

reggeli

A reggeli a nap talán legfontosabb étkezése, mert ezzel indul az egész nap, ami ha jól indul, könnyebben lesz jó, mint ha nem jól.

A reggeli a legfontosabb étkezés - mondják a gasztromókusok és főleg a dietetikusok, és ha valaik, hát ők tudják. És jól tudják, mert azért mondják, mert a gyomor számára a reggelivel indul a reggel, az a nap startja, és amilyen az adjon isten, olyan a fogadj is, azaz ha rosszul indul az a nap, étkezésileg rossz felütéssel, akkor a folytatásban már azt kell helyrehozni egész álló nap, ami majdhogynem lehetetlen. Tehát ha a reggeli elmarad, vagy kizárólag édességből áll, akkor az inzulinszint felül egy hullmávasútra, és a másnapi reggeliig meg sem áll.