A legjobb strandlángos
A legjobb strandlángos titka nem más, mint a dupla kelesztés. És persze egy csipetnyi nosztalgia, ha már nincs ott a Balaton...
A(z) a legjobb strandlángos elkészítése
Az élesztőt kevés cukros vízben (nem tejben!) felfuttatjuk egy bögrében, aztán beleöntjük egy tálba, hozzá a lisztet, a sót és egy kevés olajat.
Mindebből lágy tésztát gyúrunk, lefedjük konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük.
Ha duplájára dagadt (jó fél óra kell neki), akkor olajos kézzel maréknyi cipókat formázunk belőle, és a gombócokat sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk.
És itt jön a titok: ezeket a cipókat újabb negyedórára magukra hagyjuk, csakis meleg helyen, hogy tovább keljen a tészta. Ettől lesz a lángos, habos, húsos kisütés után.
A kisütéshez olajjal töltünk megy serpenyőt, ismét beolajozzuk a tenyerünket, tenyerünkbe veszünk egy gombócot, azt széthúzzuk koronggá, és zsupsz, be a bő olajba! Mindkét oldalát megsütjük, papírszalvétával bélelt tálcára kitesszük.
A legjobb strandlángos frissen a legjobb.