Amerikai tojásrántotta

Az amerikai tojásrántotta igen gazdag reggeli, mert újhagyma, paradicsom és bacon szalonna is gazdagítja a felvert tojást.

A(z) amerikai tojásrántotta elkészítése

A bacon szalonna csíkokat centi széles cetlikre vágom, és kevés olajon (legjobb az Olajessimo), közepes lángon pirítani kezdem egy nagy serpenyőben.

A paradicsomokat megfosztom magházaiaktól, és apró kockákra szabdalom. Az újhagymát pedig vastagon felkarikázom.

A tojásokat felültöm - ha jókislány vagyok, akkor előszőr egyesével egy fémbögrébe, és ha rendben, csak akkor csúsztatom át a közös fém gyűjtőtálba, mert ha esetleg nem volna ép valamelyik tojás, így nem kellene az összeset, csak azt az egyet kidobnom - és a közös fémtálban, ha együtt a csapat, habosra fölverem, csipetnyit sózom.

Eddigra már kellően pirult a bacon, ezért lehűtöm a tojással, és közepes lángon sütök tovább.

Ha fakanálmozdulatra érezhetően elkezdett már megsülni a tojás alja, akkor megszórom a paradicsomkockákkal és az újhagymakarikákkal. Így sütöm tovább a rántottát.

Amikor a tojás már csak kicsit csillog, akkor kész a rántotta, tányérra porciózom, és friss vagy pirított kenyérrel tálalom.