Előétel receptek

3-barackkrémleves barackkockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos 3-barackkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha barackkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

Amerikai tojásrántotta

Az amerikai tojásrántotta igen gazdag reggeli, mert újhagyma, paradicsom és bacon szalonna is gazdagítja a felvert tojást.

Angol hagymaleves Cheddar sajtos toasttal

Az angol hagymaleveshez természetesen Cheddar sajtos pirítós dukál, minthogy az az angolok kedvenc sajtja.

Csípős babpástétom

Kenyérre kenve olyan, mint egy vega májkrém. Pikánsabb, ha csípős a csípős babpástétom, de aki nem szereti az erőset, az erőspaprika nélkül is elkésztítheti.

Francia hagymaleves fehérborral

A francia hagymaleves akkor igazán francia, ha fehérborral készül, és ez olyan. Bagett is kell hozzá pirítva, az a leves betétje, csak kívülről.

Frankfurti leves gazdagon

A frankfurti leves lényege a káposzta, meg a virsli, de azért más finomság is kerülhet bele, hogy még finomabb legyen. Ebben több a zöldség és a hús is.

előétel

A magyar asztalokon a leggyakoribb előétel a leves, de saláta, sajttál vagy valamilyen péksütemény is szóbajöhet. Sőt. A lényeg, hogy a főétel előtt jöjjön

Aki azt hiszi, hogy az előétel valami flancos dolog, amit mórikált éttermi megjelenéskor szokás fogyasztani, az elfelejti, hogy az átlag magyar átlag vasárnapi rántott szelete előtt cérnametéltes tyúkhúslevest szokott fogyasztani. Mert igen, a leves bizony nagyon is előétel. Lehet persze az előétel saláta is, sajttál is, ezek már tényleg különkegesebbnek számítnak a magyar gasztronómiában, de a céljük ugyanaz, mint a levesnek, hogy megágyazzák a gyomrot a főétel számára. Vagy inkább, hogy ne kelljen ugyanabból az egy ételből kétszer annyit enni jóllakás céljából, lehessen előtte egy kicsit mást falatozni (előétel), és utána egy kicsit más ízt érezni (desszert), és így lesz teljes és órákra jóllalkottságot eredményező egy étkezés.