Frankfurti leves gazdagon
A frankfurti leves lényege a káposzta, meg a virsli, de azért más finomság is kerülhet bele, hogy még finomabb legyen. Ebben több a zöldség és a hús is.
A(z) frankfurti leves gazdagon elkészítése
A virslik héját lehúzom, és a virsliket vékonyan felszeletelem.
A füstölt tarját ujjnyi vastagságúra szeletelem, és apró kockákra vágom.
A kelkáposztát félbevágom, aztán vékony csíkokra aprítom. A sárgarépát felkarikázom, a krumplit apróra kockázom.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtsiztítom, de egészben hagyom.
Egy lábasba teszem a zöldségeket, és rájuk töltök annyi vizet, hogy jól ellepje őket, meg még legyen fölöttük egy tíz centis sávban. Meg is sózom, borsozom, hozzáadom a majoránnát és az őrölt köményt is.
Ha a káposzta már majdnem puha, beleteszem a virslikarikákat és a tarjakockákat.
2-3 kanál lisztből, 1 pohár tejfölből és 2-3 kanál pirospaprikából habarást készítek, és ezzel besűrítem a levest, aztán még az egészet összeforralom.