Húsétel receptek

Cordon bleu mandulával

A Cordon bleu, azaz a francia Kék szalag klasszikus borjhús étel, de a panírjával nem szentségtörés játszani. Ez itt egy mandulás változat.

Cordon bleu parmezánnal

A Cordon bleu, azaz a francia Kék szalag klaszikus borjhús étel, de a panírjával nem szentségtörés játszani. Ez itt egy parmezános változat.

Diós-camembert-es csirkesaláta

Ez egy sajtos-húsos változat olajosmaggal, de ami azt illeti, kiadós salátareceptekből kifogyhatatlan vagyok. A diós-camembert-es csirkesaláta havi 1x minimum.

Dióval és camembert-el sült karaj

A dióval és camembert-el sült karaj pont olyan sokat ad, amennyit a neve sejtet... Érdemes kipróbálni!

Fokhagymás-tejfölös csirkepaprikás combból és szárnyból

A fokhagymás-tejfölös csirkepaprikást én egész csirkecombból és csirkeszárnyból főzöm. Galuskával, ecetes uborkasalátával tálalom.

Frankfurti leves gazdagon

A frankfurti leves lényege a káposzta, meg a virsli, de azért más finomság is kerülhet bele, hogy még finomabb legyen. Ebben több a zöldség és a hús is.

Lecsós zúzapörkölt

A zúzapörkölt egyszerű étel, a zúza pedig szinte zsírtalan hús. A lecsós zúzapörkölt változat kiadósabb, főleg füstölt szalonnával készítve.

Tejfölös csirke egész csirkecombból

Ha maradt csonté korábbról, akkor szeretem főzni a tejfölös csirkét, mert az adja meg az ízét. És mindig egész csirkecombból, hogy puha maradjon a hús.

Tepsiben sült mustáros-tejfölös csirke

A mustár pikáns ízt add ennek a tejfölös csirkének. Mi spagettivel esszük, de a tepsiben sült mustáros-tejfölös csirke finom rizzsel vagy nokedlivel is.

húsétel

A húsétel szóval azt a fogást érintjük, mely nagy adag sülve-főve készült húsből áll, és főleg abbaól, körettel körítve.

A húsételben biztosan van hús, ezért vegetáriánusok jellemzően nem eszik. De innentől kezdve a spektrum igen széles, hiszen a jobbára húst tartalmazó ételek minen válfaja, rostos sült vagy panírozottan kirántott, párizsiasan bundázott vagy hagymán szaftosra pirult, nos, ez mindig mind, éshát pulykából, csirkéből, egyéb szárnyasból, malacságokból és marhaságokból, vagy vadak húsából is készülhet húsétel. És persze nem csak sült, főtt is. Ugyanakkor csak azért nem hívunk húsételnek valamit, mert hús is van benne, a húsleves például inkább leves, mint húsétel, pedighát...