Tejfölös csirke egész csirkecombból
Ha maradt csonté korábbról, akkor szeretem főzni a tejfölös csirkét, mert az adja meg az ízét. És mindig egész csirkecombból, hogy puha maradjon a hús.
A(z) tejfölös csirke egész csirkecombból elkészítése
A hagymát felkockázom, olajon üvegesre pirítom egy jó nagy átmérőjű lábasban.
A csirkéket izületnél kettévágom, beleigazítom, mindkét oldalán megpirítom.
Megsózom, megborsozom alaposan, hozzáadom a babérleveleket is. Csontlével felöntöm.
Fedő alatt párolom, puhítom. A levet, ha kell, pótlom. (Vízzel is lehet.)
Amikor a hús már válik le a húsról, elkészítem a tejfölös habarást: 1 nagy evőkanál lisztet 4 dl tejfölben csomómentesre keverek.
A habarásba merek egy keveset a csirke levéből, hogy átmelegítsem a habarást, így az majd nem kap össze.
Óvatosan beleadagolom a hababarást a csirke mellé, összeforgatom, összeforralom.
Főtt csigatésztával vagy galuskával, hagymás paradicsomsalátával teljes a lakoma.