Lecsós zúzapörkölt
A zúzapörkölt egyszerű étel, a zúza pedig szinte zsírtalan hús. A lecsós zúzapörkölt változat kiadósabb, főleg füstölt szalonnával készítve.
A(z) lecsós zúzapörkölt elkészítése
A vöröshagymát és a füstölt szalonnát kockázd fel, és kevés olajon készítsd el a pörkölt alapot.
Ha a hagyma üveges, merd rá a lecsót, és rottyantsd őket össze.
A zúzát kockázd fel, és dobd a lecsós hagymára. Pirítsd az egészet együtt tovább, amíg a zúza kicsit össze nem ugrik.
Akkor vedd le a tűzről, sózd, borsozd, pirospaprikázd, és öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Tedd vissza közepes lángra.
Ha a zúza megpuhult, kész a pörkölt. Vízben főtt krumplival a legjobb.