Cordon bleu parmezánnal

A Cordon bleu, azaz a francia Kék szalag klaszikus borjhús étel, de a panírjával nem szentségtörés játszani. Ez itt egy parmezános változat.

A(z) cordon bleu parmezánnal elkészítése

Klopfold ki szép nagy szeletekre a borjúcombot, majd vágd félig félbe.

Keverj zsemlemorzsába reszelt parmezán sajtot.

Mártsd a kiklopfolt hússzeletek belső felét a kikevert tojásba, majd helyezz mindegyik hússzeletre egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet sajtot.

Hajtsuk félbe a hússzeleteket úgy, hogy teljesen betakarja a sajtot és a sonkát, majd pedig panírozd be a húsokat óvatosan. Használhatsz fogpiszkálót a csomagok egybentartására. Panírozáskor először lisztbe forgasd bele a húst, majd a kikevert tojásba, végül a parmezános zsemlemorzsába.

Sózd, borsozd a bepanírozott húsokat.

Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és közepes hőmérsékleten, oldalanként 10-10 perc alatt süsd a húsokat szép aranybarnára.