Dióval és camembert-el sült karaj
A dióval és camembert-el sült karaj pont olyan sokat ad, amennyit a neve sejtet... Érdemes kipróbálni!
A(z) dióval és camembert-el sült karaj elkészítése
Fogok egy kerámia tepsit, és víz alá nyomom. Ez azért kell, hogy jól megszívja magát vízzel, és ne repedjen, amikor sütőbe kerül.
Addig a megmosott karajszeleteket megbundázom úgy, hogy kiöntöm egy tálba a mézet, másik tálba a darált diót, amibe keverek sót, bprsokat és köményt. Előbb összemézezem a húst, aztán a mézzel ráragasztom a diós fűszereket.
Mire ez kész, a kerámia már elég nedves. A fűszevajat felszeletelem, és egyenletesen elosztom a tepsi aljában. Ráfektetem a húsokat.
A camembert sajtkorongokat átmérő mentén vágom el, szépen vékonyan. Lesznek hosszabb, meg rövidebb téglalapok végül. Ezeket a hússzeletekre fektetem.
200 fokos sütőben 10 percig sütöm, aztán kiveszem, alufóliával letakarom, és visszateszem 30 percre. Végül újra kiveszem, langyos vízzel kevert mézes fűszervajat csorgatok rá egyenletesen, és még 10 percre fedetlenül visszateszem, így sütöm készre.