Fokhagymás-tejfölös csirkepaprikás combból és szárnyból
A fokhagymás-tejfölös csirkepaprikást én egész csirkecombból és csirkeszárnyból főzöm. Galuskával, ecetes uborkasalátával tálalom.
A(z) fokhagymás-tejfölös csirkepaprikás combból és szárnyból elkészítése
Mosd meg a csirkehúst, és vágd ketté az izületeknél.
Kockázd fel a vöröshagymát, és olajon párold üvegesre.
A fokhagymát nyomóval add a tűzről lehúzott vöröshagymához.
Sózd, borsozd a hagymákat, aztán add hozzá a csirkehúst, és forgasd bele, úgy tett vissza nagy lángra.
Pirítsd meg a csirkéket mindkét oldalukon.
Húzd le a tűzről, szórj rá majorannát, pirospaprikát, forgasd meg ebben is, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és tedd vissza nagy lángra, forrni.
Ha felforrt, vedd vissza a lángot, és főzd puhára a húst 1 óra alatt.
A tejfölt egy fémtálban keverd csomómentesre a liszttel, aztán hamabard be vele a csirkét.
Forrald össze így és, és galuska körettel, ecetes uborka salátával tálald.