Fokhagymás-tejfölös csirkepaprikás combból és szárnyból

A fokhagymás-tejfölös csirkepaprikást én egész csirkecombból és csirkeszárnyból főzöm. Galuskával, ecetes uborkasalátával tálalom.

A(z) fokhagymás-tejfölös csirkepaprikás combból és szárnyból elkészítése

Mosd meg a csirkehúst, és vágd ketté az izületeknél.

Kockázd fel a vöröshagymát, és olajon párold üvegesre.

A fokhagymát nyomóval add a tűzről lehúzott vöröshagymához.

Sózd, borsozd a hagymákat, aztán add hozzá a csirkehúst, és forgasd bele, úgy tett vissza nagy lángra.

Pirítsd meg a csirkéket mindkét oldalukon.

Húzd le a tűzről, szórj rá majorannát, pirospaprikát, forgasd meg ebben is, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és tedd vissza nagy lángra, forrni.

Ha felforrt, vedd vissza a lángot, és főzd puhára a húst 1 óra alatt.

A tejfölt egy fémtálban keverd csomómentesre a liszttel, aztán hamabard be vele a csirkét.

Forrald össze így és, és galuska körettel, ecetes uborka salátával tálald.