Cordon bleu mandulával
A Cordon bleu, azaz a francia Kék szalag klasszikus borjhús étel, de a panírjával nem szentségtörés játszani. Ez itt egy mandulás változat.
A(z) Cordon bleu mandulával elkészítése
Klopfold ki szép nagy szeletekre a borjúcombot, majd vágd félig félbe.
Keverj zsemlemorzsába vékonyra szeletelt vagy apróra vágott hántolt mandulát.
Mártsd a kiklopfolt hússzeletek belső felét a kikevert tojásba, majd helyezz mindegyik hússzeletre egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet sajtot.
Hajtsuk félbe a hússzeleteket úgy, hogy teljesen betakarja a sajtot és a sonkát, majd pedig panírozd be a húsokat óvatosan. Használhatsz fogpiszkálót a csomagok egybentartására. Panírozáskor először lisztbe forgasd bele a húst, majd a kikevert tojásba, végül a mandulás zsemlemorzsába.
Sózd, borsozd a bepanírozott húsokat.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és közepes hőmérsékleten, oldalanként 10-10 perc alatt süsd a húsokat szép aranybarnára.