Amerikai farmerek reggelije

Az amerikaiak praktikus emberek. Reggelire is azt eszik, ami lendületet ad a naphoz. Az amerikai farmerek reggelije zöldséges rántotta, sült krumpli és toast.

A(z) amerikai farmerek reggelije elkészítése

A krumplival érdemes kezdeni, mert annak tart a legtovább az elkészülés. Ő a trióból a nő.

Apróra felkockázom, és forró vízbe sós dobom, hogy megpuhuljon picit.

Amíg a krumpli fő, addig a kétszínű (piros is, zöld is kell az összhatáshoz és a megfelelő vitamintartalomhoz) kaliforniai paprikákat megfosztom magházaiaktól, ereiktől, és apró kockákra szabdalom.

Ugyanígy járok el a lilalhagymával is, azt is felkockázom, de nem apróra, hanem körömnyi darabokra, hogy méltó párjuk lehessenek majd méretükben is a krumplikockáknak.

A Champion gombákat épp csak víz alá tartom, nagyon mosni nem kell, sőt, és csinos gombaformájú szeleteket vágok belőlük. Nem kockázom, hogy jól mutasson majd a sziluettjük a rántottában.

A tojásokat felültöm - ha jókislány vagyok, akkor előszőr egyesével egy fémbögrébe, és ha rendben, csak akkor csúsztatom át a közös fém gyűjtőtálba, mert ha esetleg nem volna ép valamelyik tojás, így nem kellene az összeset, csak azt az egyet kidobnom - és a közös fémtálban, ha együtt a csapat, habosra fölverem, csipetnyit sózom.

A lilahagyma darabokat olajos serpenyőn megfuttatom és pirítani kezdem.

Ezalatt a krumplikockák kellőképpen megpuhultak, ezért szűrőkanállal átmerem őket a piruló lilahagymára, és mostmár együtt pirítom őket.

Közben egy másik serpenyőben olajra dobom először a gombákatt, és ha kicsit már megpirultak, akkor utánuk dobom a paprikákat is. Nem várok sokat, hogy friss maradjon a paprikák íze, ezért hamar lehűtöm a sercegő kedélyeket a tojással.

Most mindkét serpenyőben lapos fakanálal dolgozom, a lilahygmás krumplikat is forgatom az olajon, a paprikás-gombás tojásból is rántottát forgatok közepes lángon.

Ha elkészült a duó, és lekapcsoltam a lángot, akkor teszem a toast sütőbe a 2 szelet toast kenyeret, mert amíg a tányérokra lapátolom a tojást és a krumplit, addigra a kenyér is megpirul. Azt teszem a tányér fennmaradó harmadára, és jó étvágyat!