Almás rizspuding
Ezt a gyümölcsös rizspudingot gyakran készítem, mert desszertnek is, reggelinek is remek. Többféle gyümölcsből is szoktam. Ez itt az almás rizspuding receptje.
A(z) almás rizspuding elkészítése
Lábasba öntöm a tejet, belemérem az egy bögre rizst, és a cukor felét beleöntve, csipetnyi sóval meghintve felforralom, puhára főzöm.
A tojássárgáját a cukor másik felével habosra keverem egy tálban, és belereszelem egy citrom héját, belekaparom a vaníliarúd belét.
Mindezt a rizshez adom, és összeforralom, aztán lehúzom a tűzről, és hagyom teljesen kihűlni.
Az almákat meghámozom, negyedbe vágom, majd pár mm-es vastagságúra szeletelem.
Egy serpenyőben felforrósítok mézet, fahéjjal, gyömbérrel meghintem, és megfuttatom benne a gyümölcsöket.
A tejberizst tálkákba porciózom, és a tetejére halmozom a kihűtött mézes gyümölcsöt, aztán a tálkákat hűtőbe teszem. Ha lehült, tálalom.