Puding receptek

Almás rizspuding

Ezt a gyümölcsös rizspudingot gyakran készítem, mert desszertnek is, reggelinek is remek. Többféle gyümölcsből is szoktam. Ez itt az almás rizspuding receptje.

Csokipuding dióval

A csokipuding dióval nem nagy kunszt, az igaz, mert csak pungot kell főzni, és a megfelelő pillanatban diót szórni bele. De az ízkombó ötlete... Na? ;)

Csokis-vaníliás muffin

A csokis-vaníliás muffin attól csokis, hogy a tölteléke az, és attól vaníliás, hogy a tésztája az. Az eredmény színben is, ízben is ott van! :)

Igazi diplomata puding puncsosan

Az igazi diplomata pudingban nincs babapiskóta, mert magunk sütjük a piskótatésztát az aszaltgyümölcsös, alkoholos puding rétegeléséhez. Lehet puncs is...

Török tejberizs

Állítólag a magyar és a török konyha sokban azonos. A török rizspuding mégis nyaralások emlékét idézi. De tényleg olyan finom, mint egy magyar tejberizs...

Vaníliapuding blans mandulával

A vaníliapuding blans mandulával nem nagy kunszt, az igaz, mert csak pungot kell főzni, és a megfelelő percben mandulát szórni bele. De az ízkombó ötlete...! :D

puding

Az angolok karácsonyi pudingja, mely hetekig érlelődik a kamra hűvösében nem az, amit magyar szájízzel remélünk a puding szó hallatán. De kocsonyás és édes.

A puding is rizspuding csak másképpen. Rizs és tej no meg cukor az alapja ennek is, annak is, csak míg a rizspudinghoz pergő rizsszemekkel keverjük a többi hozzávalót, addig a a pudingot darált rizsszemekből, modern konyhákban jellemzően pudingporból készítjük. Pudingporból is lehet instant olvadó, forralást nem igénylőt kapni, de olyan pudingpor is forgalomban van, melyet bele kell forralni tejbe, úgy lesz végül pudingformája, ezt hívják jó okkal főzőpudingnak. Persze puding készülhet más gabonából is, rizs helyett kerülhet búzadar bele, s akkor grízpuding lesz a neve, vagy főhet a tejben köles és akkor kölespuding lesz belőle. Vagy főzhetünk akár olyan egzotikusat is, mint a tápiókapuding, Afrikát idézve. A lényeg, hogy az eredmény egy kocsonyás édesség, mely desszertként is méltó lezárója ételsoroknak.