Vaníliapuding blans mandulával
A vaníliapuding blans mandulával nem nagy kunszt, az igaz, mert csak pungot kell főzni, és a megfelelő percben mandulát szórni bele. De az ízkombó ötlete...! :D
A(z) vaníliapuding blans mandulával elkészítése
A vaníliapuding mandulával nem nagy kunszt, az igaz, mert csak pungot kell főzni, és a megfelelő pillanatban blans mandulát szórni bele. De az ízkombó ötlete... Na? ;)
Tehát a feladat: végy egy nyeles serpenyőt vagy kislábast, és szórj bele 2 tasak vaníliás főzőpudingport.
Aztán kanalazz bele annyi kanál nyírfacukrot (lehet kristály is, de én azt már nem szoktam használni), ahány deci tejjel főzöd majd a pudingot, jelen esetben 10 evőkanállal.
Most önts bele a tejből egy keveset, és keverd csomómentesre a puding alapot.
Ha kész vagy, öntsd hozzá az összes tejet, és tedd fel a tűzre forrni.
Egy pillanatra se hagyd magár, kevergesd folyamatosan, egyenletesen, mert odakap, és forrald addig, amíg fel nem bugyog.
Akkor a megmosott blans mandulát szórd bele a pudingba, és így forrald tovább az egészet még 1-2 percig, aztán vedd le a tűzről.
Most végy 4 bögrét (2,5 dl-es sztenderd), és hidegvízzel átöblítésük után porciózd ki beléjük a mandulás vaníliapudingot.
Melegen, kiskanállal tálald.
Azért készül 4 bögre 2 főre, mert 1 bögre fejenként - tapasztalat -, sohasem elég... ;)