beigli
A beigli ünnepeink süteménye. Elsősorban a Karácsonyé, de egyes iskolák szerint még a Húsvété is. Jó esetben nem ugyanaz a sütés...
Ha Karácsony, akkor beigli, nincs mese. Sőt, egyes iskolák szerint ha Húsvét, akkor is. Persze jó esetben nem ugyanaz a sütés... Mindenesetre a mák- vagy diótöltelékkel, ritkábban gesztenyetöltelékkel tekert, aranyos fényűre sült rudak bearanyozzák az ünnepeinket, és fényt hoznak a hideg téli éjszakába. Van, aki esküdt beigli-ellenes, de legtöbbünk mégis szívesen eszi, csak eszi, csak eszi, merthigy nagy előnye e sütemlnynek: hetekig eláll. Aki pedig tudja, az süti is, mert mindig nagy élmény felszelni a rolót, amiből e manőver által csinos kis tekercsek lesznek, azok sorakoznak majd az ünnepi tálon vagy kápráztatják a szemet körkörösen.