Adventi virgin puncs

Az adventi virgin puncs is puncs, csak majdnem alkoholfree. Olyan is a karácsonyi készülődés közben.... Ez nem Romy Schneidert idézi...

A(z) adventi virgin puncs elkészítése

Ha valami jó a télben, akkor az a puncs. A puncs pedig legjobb karácsony közeledtével, mert igazi karácsonyi hangulatot varázsol az ember szívébe-lelkébe. Akkor is, ha virgin, azaz majdnemhogy alkoholmentes, a rumaromát kivéve. De az is majdnem az...

Először a cukorszirupot szoktam elkészíteni: egy rész cukrot egy rész vízzel felöntök, és addig főzöm egy kis serpenyőben, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, a gázt le se kapcsolom, már teszem is oda forrni a vizet a gyümölcsteának.

Aztán a 7,5 dl-es 100%-os szőlőlét (amit bioboltban tudok beszerezni) egy jó nagy üvegtálba öntöm, ebben keverem majd össze az összes hozzávalót, és ebből is merőkanalazzuk majd az eredményt. A szőlőlébe öntöm a rumaromát és a narancslevet (ez is legyen jó minőségű, lehetőleg 100%-os, és nem rostos), meg az összes őrölt fűszerek (fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, szerecsendió, gyömbér), mindenből egy-egy lapos mokkáskanálnyi. A cukrokat (vaníliás és kristály) is beleszóromom a lébe. A virgin puncsot egyáltalén nem kell forralni.

Közben a teavízem felforrt, mehet bele a három filter, és amíg az kiázik, már verem is fel a tojássárgájákat egy külön tálban. A teafilterek közben kiáztak, a forró teát a szőlős-rumos lébe öntöm, az le is hűti rögtön, így már csak langyos lesz a lé, épp megfelelő hőmérsékletű ahhoz, hogy a felvert tojásokat hozzáöntsem.

Lassú tűzön, kevergetve főzöm 5 percig. Ne forrjon föl, csak érjenek össze az adalékanyagok.

A pohár szélére narancskarikát szoktam tűzni, és hogy tudjuk, ez a virgin, szőlőszemeket is (pirosat, fehéret vegyesen) dobok a pohárba, ha hozzájutok, miután merőkanállal belemertem egy adag puncsot. Így teljes az összhatás szívnek-léleknek és a szemnek is.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Adventi virgin puncs hozzávalók

  • 1 üvegcse rumaroma
  • 7,7 dl 100%-os szőlőlé
  • 1 l 100%-os narancslé
  • 4 filter gyümölcstea
  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • pár karika narancs
  • pár szem szőlő (piros, fehér vegyesen)

recept.hu közösség