Gyors francia málnatorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes málnás töltelék málnadarabkákkal, na, az már alkotó energiát kíván, az már igazi művészet.

A(z) gyors francia málnatorta elkészítése

Egy tortaformát kivajazok, kilisztezek, és a mirelit linzertésztával kibélelem. Ettől olyan gyors ez a torta, hogy kész tésztával készül.

A tésztára érdemes rátenni egy másik, kisebb tortaformát, és bele vizet, hogy lenyomja, különben az alja fölpúposodik sütés közben, hiszen nincs rajta töltelék, ami nem engedné, az majd később kerül rá. A tésztát 15 percig sütöm 170 fokon.

16 szép szem málnát kiválogatok a fél kilóból, a többit pedig felöntöm tejszínnel, hozzáadom a cukrot, és kézi mixerrel péppé mixelem. Az egészet egy tálba öntöm, beleütöm a tojások sárgáit, hozzáadom a csipetnyi sót, a keményítőt, és mindezt jól összedolgozom.

A málnakrémet gőz felett, folyamatos kevergetés mellett összefőzöm, amíg jó sűrű nem lesz.

A linzertésztát, amely azóta kikerült a sütőből, és egy kicsit már ki is hült, megtöltöm a málnakrémmmel. A kiválasztott málnaszemekkel szépen feldíszítem a torta tetejét, majd a tortát a hűtőbe teszem, hogy pár óra alatt ideális állagúra dermedjen.