Gyors francia banántorta
Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes banános töltelék likőrben pácolt banánkarikákkal, na, az már igazi művészet.
A(z) gyors francia banántorta elkészítése
Egy tortaformát kivajazok, kilisztezek, és a mirelit linzertésztával kibélelem. Ettől olyan gyors ez a torta, hogy kész tésztával készül.
A tésztára érdemes rátenni egy másik, kisebb tortaformát, és bele vizet, hogy lenyomja, különben az alja fölpúposodik sütés közben, hiszen nincs rajta töltelék, ami nem engedné, az majd később kerül rá. A tésztát 15 percig sütöm 170 fokon.
Közben az egyik banánt meghámozom, felkarikázom, és a karikákat egy pohárnyi banánlikőrbe áztatom.
Egy tálba belekarikázom a másik banánt, beleütöm a tojások sárgáit, belszórom a cukrot és a fahéjat, kettévágom és belekaparom a vaníliát, megszórom csipetnyi sóval, beleöntöm a tejszínt, a keményítőt, és mindezt jól összedolgozom.
A banánkrémet gőz felett, folyamatos kevergetés mellett összefőzöm, amíg jó sűrű nem lesz.
A linzertésztát, amely azóta kikerült a sütőből, és egy kicsit már ki is hült, megtöltöm a banánkrémmmel. Aztán kihalászom a banánkarikákat a likőrös léből, és szépen körberakom velük a torta tetejét. Végül a tortát meglocsolom a likőr-páccal, és a tortát a hűtőbe teszem, hogy pár óra alatt ideális állagúra dermedjen.