Sárgabarackos túrótorta

A sárgabarackos túrótorta sikerélményt ad azoknak is, akik nem gyakorlott tortasütők, mert egyszerűen összeállítható, látványos torta sül ki belőle.

A(z) sárgabarackos túrótorta elkészítése

Egy nagy tálban összekeverjük a tészta összes hozzávalóját, aztán letakarjuk egy konyharuhával, és félórára hűtőbe tesszük a tésztát.

Közben meghámozzuk, és kimagozzuk a sárgabarackot, és előbb félbevágjuk, aztán cikkelyekre szeljük. Néhány miliméter vastagok legyenek, hogy jól mutassanak majd a torta tetején, de könnyű is legyen beléjük harapni.

A 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és a sütőt 180 fokosra előmelegítjük.

A tészta 3/4 részét a tortaformának megfelelő méretűre nyújtjuk, a maradék tésztából pedig hengert gyúrunk, és körbenyomkodjuk a tortaalapon, a tortaforma fala mentén. Ez tartja majd meg a túrós tölteléket, ezért érdemes 4-5 cm magasra építeni.

A gyümölcsdarabok felét a tésztára fektetjük, aztán kikeverjük a túrókrémet, jól összedolgozva a túrót, a tojások sárgáit, a cukorral és a keményítővel. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és finom mozdulatokkal összedolgozzuk a túróval.

Az elkészült túrókrémet a sárgabarack szeletekre kanalazzuk, aztán az egész tetejére sorjázzuk a barackszeletek másik felét úgy, hogy az óramutató irányával megegyezően haladva bentről kifelé, spirálban helyezzük el a szeleteket.

Végül ugyanilyen spirálalakban haladva megszórjuk a tortánk tetejét fahéjjal.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Kihülés után, tortacikkekre szelve tálaljuk.