Gyors francia narancstorta

Gyorsan elkészül, mert mirelit linzertészta az alapja, de a krémes narancsos töltelék narancskarikákkal, na, az már igazi művészet.

A(z) gyors francia narancstorta elkészítése

Egy tortaformát kivajazok, kilisztezek, és a mirelit linzertésztával kibélelem. Ettől olyan gyors ez a torta, hogy kész tésztával készül.

A tésztára érdemes rátenni egy másik, kisebb tortaformát, és bele vizet, hogy lenyomja, különben az alja fölpúposodik sütés közben, hiszen nincs rajta töltelék, ami nem engedné, az majd később kerül rá. A tésztát 15 percig sütöm 170 fokon.

Négy narancsot kifacsarok, és egy tálba öntöm. Beleütöm a tojások sárgáit, belszórom a cukrot és egy csipetnyi sót, beleöntöm a tejszínt, a keményítőt, és mindezt jól összedolgozom.

A narancskrémet gőz felett, folyamatos kevergetés mellett összefőzöm, amíg jó sűrű nem lesz.

A linzertésztát, amely azóta kikerült a sütőből, és egy kicsit már ki is hült, megtöltöm a narancskrémmmel. Meghámozom, és felkarikázom a megmaradt narancsot, aztán csinos cikkelyekre vágom a karikákat, és szépen körberakom velük a torta tetejét. A tortát a hűtőbe teszem, hogy pár óra alatt ideális állagúra dermedjen.