Szőlős-mazsolás túrókocka

A karamelizált teteje miatt szeretem a szőlős-mazsolás túrókockát. A pasim pedig azért, mert borban áztatom hozzá a mazsolákat. Te miért fogod? :)

A(z) szőlős-mazsolás túrókocka elkészítése

Áztasd be a mazsolát az aszúba.

Keverd össze a tehéntúrót 30 dkg kristálycukorral egy fémtálban. Keverd bele a beáztatott mazsolát.

Főzd fel a tejben a vanílipudingot, add hozzá a a búzadarát.

Vedd le a tűzről, verd fel a tojásokat, és add hozzá a vaníliás grízhez.

Merd át az egészet a túrós tálba.

Kapcsold be a sütőt 170 fokosra. Vegyél elő egy tepsit, és kanalazd bele a tészát. Süsd 25 percen át.

Közben készítsd elő a szőlőt űgy, hogy a szép nagy szemeket vágd félbe, és vedd ki a magját.

A majdnem készre sült tésztát vedd ki a sütőből 25 perc után, és helyzed el a tetején a szőlőszemeket, két sorban.

A tetejére szórd a maradék 5 dkg kristálycukort, és tedd vissza így a sütőbe még 15 percre.

A cukor rákaramelizálódik, és összeragasztja a szőlőszemeket, hozzátapasztva a tésztához.

Kihülés után szeleteld fel kockákra a süteményt.