Szőlős-mazsolás túrókocka
A karamelizált teteje miatt szeretem a szőlős-mazsolás túrókockát. A pasim pedig azért, mert borban áztatom hozzá a mazsolákat. Te miért fogod? :)
A(z) szőlős-mazsolás túrókocka elkészítése
Áztasd be a mazsolát az aszúba.
Keverd össze a tehéntúrót 30 dkg kristálycukorral egy fémtálban. Keverd bele a beáztatott mazsolát.
Főzd fel a tejben a vanílipudingot, add hozzá a a búzadarát.
Vedd le a tűzről, verd fel a tojásokat, és add hozzá a vaníliás grízhez.
Merd át az egészet a túrós tálba.
Kapcsold be a sütőt 170 fokosra. Vegyél elő egy tepsit, és kanalazd bele a tészát. Süsd 25 percen át.
Közben készítsd elő a szőlőt űgy, hogy a szép nagy szemeket vágd félbe, és vedd ki a magját.
A majdnem készre sült tésztát vedd ki a sütőből 25 perc után, és helyzed el a tetején a szőlőszemeket, két sorban.
A tetejére szórd a maradék 5 dkg kristálycukort, és tedd vissza így a sütőbe még 15 percre.
A cukor rákaramelizálódik, és összeragasztja a szőlőszemeket, hozzátapasztva a tésztához.
Kihülés után szeleteld fel kockákra a süteményt.