Zselatinos túrótorta áfonyaszósszal

A zselatinos túrótorta végtelenül egyszerű tortarecept, és nagyon könnyű süteményt eredményez: semmi tészta, csak túró és gyümölcs!

A(z) zselatinos túrótorta áfonyaszósszal elkészítése

2 dl tejszínt öntsük egy fém tálba. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az előzőleg kevés hideg vízben állnyi hagyott zselatint is.

Egy lábasnyi forróvíz gőze felett melegítsük a keveréket addig, amíg a zselatin el nem olvad, majd tegyük félre, hagyjuk kihűlni.

Miután kihűlt keverjük hozzá a túrót, és az előzőleg kemény habbá vert 4 dl tejszínt.

Ha firss citromfűvel és mentával dolgozunk (lehetőleg azokkal), akkor leveleiket vágjuk apróra, és szórjuk az előzőekhez.

Egy tortaformába öntsük bele a zselatinos túrókrém habot, tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk megdermedni.

Amíg dermed, készítsünk áfonyaszószt. Ehhez alaposan mossuk meg az áfonyát, és néhány szemet kivéve közűlük a torta díszítéséhez, keverjük össze az áfonyalekvárral.

Csepegtessük hozzá egy citrom levét, reszeljük bele a héját, majd kézi mixerrel pürésítsük össze az egészet.

A már megdermedt tortát csúsztassuk lapos üvegtálra, kapcsoljuk ki a tortaformát körűle, és csorgassuk rá az áfonyaöntetet. A maradék áfonyaszemeket művészien szórjuk az öntetre. Tortaszerűen szeleteljük.