Csontlében főtt zöldbableves vajas galuskával
A csontlében főtt zöldbableves vajas galuskával egy könnyű, de mégis gazdag zöldbableves változat, a pirospaprikától étvágygerjesztően magyaros színnel.
A(z) csontlében főtt zöldbableves vajas galuskával elkészítése
Egy nagy lábasba teszem a húsos csontot, és felengedem egészen víuuel, magas lángon tűzre teszem. A fővés közben keletkező habját folyamtosan leszűröm.
Közben egy serpenyőbe kevés olajat öntök, a vöröshagymát apróra kockázva rászórom, és a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kiskockára vágott zellert megdinsztelem, a fokhagymát is apróra vágom, és a zöldségekere szórom.
Ha megdinszteltem, sózom, borsozom, pirospaprikázom.
A csont alatt lejjebb veszem a lángot, belekanalazom a dinsztelt zöldséget, és beleöntöm a kéttujjnyi hosszúra vágott zöldbabszálakat is. Főzöm tovább a levest, és közben összekeverem a vajasgaluska hozzávalót egy tálban.
Ha a zöldbab szinte megpuhult, magasra veszem a lángot, hogy lobogjon a leves, és egy kiskanállal beleszaggaatom a vajasgaluska tésztát a fottó vízbe.
Amire a galuskák feljönnek a leves felszínére, ami pár perc kérdése, addigra a zöldbab is teljesen megpuhul, és a levest már lehet is tálalni.