Tormás afrikai harcsafilé

A tormás afrikai harcsafilé alig igényel főzést, mert a tormamártás lényege, az ecetes torma üvegből érkezik. Ezért gyors, de mégis sikeres kaja.

A(z) tormás afrikai harcsafilé elkészítése

A halakat 4 centi vastag szeletekre vágom.

Egy tálban fehérborsos sóágyat készítek, és alaposan meghempergetem benne a haldarabokat.

Serpenyőben vajat olvasztok, és 2 percig elősütöm rajta a halszeleteket, mindkét oldalán megpirítva mindet.

Szalvétával bélelt tálra halmozom a sülteket.

Összekeverem a tormakrém hozzávalóit egy tálban: torma, tejszín, tojássárgája, liszt, kevés só.

A megpirított halakat egy kivajazott tepsibe teszem, és a tetejüket megkenem a tormakrémmel. Végül mindre citromlevet csorgatok.

A tepsit 190 fokos sütőbe teszem, és 20 percig bent hagyom.

Krumplipüré a köret.