Tormás afrikai harcsafilé
A tormás afrikai harcsafilé alig igényel főzést, mert a tormamártás lényege, az ecetes torma üvegből érkezik. Ezért gyors, de mégis sikeres kaja.
A(z) tormás afrikai harcsafilé elkészítése
A halakat 4 centi vastag szeletekre vágom.
Egy tálban fehérborsos sóágyat készítek, és alaposan meghempergetem benne a haldarabokat.
Serpenyőben vajat olvasztok, és 2 percig elősütöm rajta a halszeleteket, mindkét oldalán megpirítva mindet.
Szalvétával bélelt tálra halmozom a sülteket.
Összekeverem a tormakrém hozzávalóit egy tálban: torma, tejszín, tojássárgája, liszt, kevés só.
A megpirított halakat egy kivajazott tepsibe teszem, és a tetejüket megkenem a tormakrémmel. Végül mindre citromlevet csorgatok.
A tepsit 190 fokos sütőbe teszem, és 20 percig bent hagyom.
Krumplipüré a köret.