Csirkés Cézár-saláta
Egyik kedvenc főztöm a csirkés Cézár-saláta. Ha minden megvan hozzá, húszperc alatt kész. A csirke és a parmezán nagyon jók együtt.
A(z) csirkés Cézár-saláta elkészítése
A csirkefilét csíkokra vágom, bevágom a tepsibe.
Sózom, borsozom, olívaolajon megpirítom.
Kevés vizzzel megpárolom, visszasütöm zsírjára.
A fejessalátát csíkokra vágom. Üvegtálba teszem. Ebbe megy majd az egész saláta.
A paradicsomot és az uborkát felkarikázom, a karikákat negyedcikkere vágom. Mennek bele az üvegtálba.
A megsült csirkemell csíkok mennek a zöldségek tetejére.
A mártáshoz külön tálban összekeverem a majonézes ezersziget salátaöntetet a tejszínnel és a joghurttal. Kevés olívaolajat is csepegtetek hozzá. Ha kell, sózom is, ez az ezersziget fajtájától függ. Mehet rá a salátára.
A parmezánból krumplihámozóval leheletvékony forgácsokat szelek, és a saláta tetejére szórom.