Saláta receptek

Csirkés Cézár-saláta

Egyik kedvenc főztöm a csirkés Cézár-saláta. Ha minden megvan hozzá, húszperc alatt kész. A csirke és a parmezán nagyon jók együtt.

Zelleres krumplisaláta

A zelleres krumplisaláta pikánsabb, mint a klasszikus, lilahagymás változat. És randibarátabb is. Előnye még, hogy a zeller mínuszkalóriás, r-go fogyaszt.

saláta

A saláta a reformkonyhahívők és karcsúságra vágyók mantrája, mert fogyasztásából egyszerűen nem lehet baj, és még finom is.

A saláta a közelmúltig csupán a rakocátlan fejű zöld zöldséget, a tojásos nokdeli mellé előszeretetel ecetbe mártogatva kínált fejessalátát jelentette, legfeljebb az egy zöldségből (paradicsom, kígyóuborka), és hagymakockákból álló, ugyancsak ecetben ázó savanyúság kompozíciókat, azokat is főleg éttermek étlapjain. De mióta a reformétkezés filózófiája hazánkban is teret nyert, salátáknak se szeri, se száma. Ha nyersen szeletelt zöldségek és vagy gyümölcsök egyhalomba kerülnek, akkor akár kerülhet rájuk sült hús is, halhús is apróra szelve, az már saláta lesz. A nyerskoszt ízét feldobandó joghurtos, tejszínes salátaöntetek kerültek forgalomba, vagy mediterrán stílusban balzsamecettel, olíva- vagy más olajjal is csúszóssá tehetőek a zöldségkockák.