Zelleres krumplisaláta
A zelleres krumplisaláta pikánsabb, mint a klasszikus, lilahagymás változat. És randibarátabb is. Előnye még, hogy a zeller mínuszkalóriás, r-go fogyaszt.
A(z) zelleres krumplisaláta elkészítése
A krumplikat sós vízben héjastul megfőzöm.
Közben a zellereket vékony, fogpiszkáló méretű csíkokra szelem.
A saláta majonézes-joghurtos öntetét abban az üvegtálban keverem ösze, amelyikben a salátát tálalni fogom. Belekerül a tálba a majonéz, a joghurt, 1 evőkanál dióolaj, és egy fél csokor petrezselyem apróra vágott zöldje. Mindet jól összekeverem.
Ha megfőtt a krumpli, hidegvíz alá teszem, hogy gyorsabban lehüljön, aztán ha megtörtént, meghámozom, felkockázom.
Belekerül a salátaöntetbe a krumpli is, a zeller is, salátakeverőkkel óvatosan beleforgatom a zöldségeket az öntetbe.
Azonnal, vagy még jobb, ha 1 óra hűtőben hűtés után fogyasztjuk.