Zelleres krumplisaláta

A zelleres krumplisaláta pikánsabb, mint a klasszikus, lilahagymás változat. És randibarátabb is. Előnye még, hogy a zeller mínuszkalóriás, r-go fogyaszt.

A(z) zelleres krumplisaláta elkészítése

A krumplikat sós vízben héjastul megfőzöm.

Közben a zellereket vékony, fogpiszkáló méretű csíkokra szelem.

A saláta majonézes-joghurtos öntetét abban az üvegtálban keverem ösze, amelyikben a salátát tálalni fogom. Belekerül a tálba a majonéz, a joghurt, 1 evőkanál dióolaj, és egy fél csokor petrezselyem apróra vágott zöldje. Mindet jól összekeverem.

Ha megfőtt a krumpli, hidegvíz alá teszem, hogy gyorsabban lehüljön, aztán ha megtörtént, meghámozom, felkockázom.

Belekerül a salátaöntetbe a krumpli is, a zeller is, salátakeverőkkel óvatosan beleforgatom a zöldségeket az öntetbe.

Azonnal, vagy még jobb, ha 1 óra hűtőben hűtés után fogyasztjuk.